Voisiko Tampereen keskustaan rakentua massiivinen terassi Helsingin tapaan? - Tampere - Aamulehti

Voisiko Tampereen keskustaan rakentua massiivinen terassi Helsingin tapaan? Kilpailukykyjohtaja: ”Tämä on vain henkilökohtaista spekulaatiota”

Pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi keskiviikkona, että Helsingin Senaatintorille tehdään iso terassialue, jonka on määrä tuoda kotimaan matkaajia pääkaupunkiin.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on osaltaan tuomassa Helsingin Senaatintorille isoa terassialuetta.­

22.5.2020 20:03

Aamulehti

Ravintolat ja niiden terassit ovat olleet suomalaisen koronakeskustelun ytimessä kuluvalla viikolla. Hallitus kertoi tiistaina, että ravintolat saavat avata rajoitetusti oviaan 1. kesäkuuta. Sisälle saadaan ottaa puolet täydestä asiakasmäärästä, mutta tämä rajoitus ei koske terasseja.

Terassit tarjoavat ravintoloille kiintoisan mahdollisuuden tulojen saamiseen vaikeassa tilanteessa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi keskiviikkona, että Suomen pääkaupunki aikoo vapauttaa ravintolatoimintaa niin paljon kuin mahdollista. Osa tätä on ison terassialueen rakentaminen Senaatintorille.

Terassin on määrä tuoda paikalle kotimaisia matkaajia. Terassin on määrä toimia ainakin Senaatintorin alueella toimivien ravintoloiden laajentuneena tilana.

Voisiko vastaavanlainen laaja terassialue syntyä Tampereellekin?

Keskustorilta ei kannata alkaa kiikaroida omaa istumapaikkaa, ainakaan vielä. Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki kertoo, että kaupunki jatkaa ensi viikolla keskustelua siitä, miten se voisi elävöittää Tampereen koronakesää ja auttaa mahdollisesti myös ravintoloita ja kahviloita.

– Tämä on vain henkilökohtaista spekulaatiota, eikä kaupungin virallinen kanta, mutta yleisesti ottaen kannattaisi miettiä laajempaa, toimijoille tasaisempaa lähtökohtaa kuin yhtä keskitettyä aluetta. Se voisi olla järkevämpää, Heinämäki pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?