Tampereelta tiukka lausunto hallituksen hoitajamitoitukselle - Tampere - Aamulehti

Tampereelta tiukkasanainen lausunto hallituksen esittämälle vanhustenhoidon 0,7 hoitajamitoitukselle: Lakiesitys ei vastaa ikäihmisten tarpeisiin

Tampereen kaupunki ei tue hallituksen esitystä 0,7 hoitajamitoituksesta ympärivuorokautisen hoivan yksikössä. Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi lausunnon maanantaisessa kokouksessaan.

Yksinäisyys voi alentaa hyvinvointia ja terveyttä merkittävästi. Kroonisesti yksinäisten elinajanodote on muita heikompi. Myös erittäin sairaiden ja hauraiden asukkaiden yksinäisyyttä voidaan lieventää hyvin suunnitelluilla toimilla.

11.11.2019 18:51 | Päivitetty 11.11.2019 19:30

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt Tampereen kaupungin poikkeuksellisen tiukkasanaisena pidetyn lausunnon hallituksen vanhuspalvelulakiin esittämästä hoitajamitoituksen muutoksesta.

Kaupunginhallitus käsitteli lausuntoa kokouksessaan tänään maanantaina.

Lausunnon hyväksyminen tarkoittaa, että Tampereen kaupunki ei tue hallituksen esitystä 0,7 hoitajamitoituksesta ympärivuorokautisen hoivan yksikössä ja pitää esitystä kokonaisuudessaan ongelmallisena.

Nyt hyväksytyn lausunnon mukaan Tampere pitää hallituksen ehdottamaa mitoitusta jäykkänä, eikä näe sen vastaavan asukkaiden todellisiin tarpeisiin.

Tampere katsoo, että henkilöstömitoituksessa olisi otettava nykyistä ehdotusta paremmin huomioon asukkaiden tarve, henkilöstön monipuolisuus sekä teknologian hyödyntämisen mahdollisuudet.

Erityisesti lausunnossa kiinnitetään huomiota siihen, ettei hallituksen esitysluonnoksesta käy ilmi, onko kyse suunnitellusta vai toteutuneesta henkilöstöstä ja ketkä henkilöstöstä jatkossa laskettaisiin mitoitukseen.

Kaupungin mukaan esitysluonnos pakottaisi myös ikääntyneiden palvelut kilpailemaan keskenään samoista työntekijöistä. Henkilöstömitoituksen muutoksen myötä ikäihmisten palveluihin tarvittaisiin lisähenkilöstöä tilanteessa, jossa hoitohenkilökunnan rekrytointi on jo nykyisin vaikeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: