Tampereen Normaalikoulussa kokeillaan kävelevää koulubussia ja suojatiepäivystystä - Tampere - Aamulehti

Tampereen Norssissa kokeillaan uusia keinoja turvalliseen koulumatkaan – kävelevä koulubussi ja suojatiepäivystys alkavat ensi viikolla

Normaalikoulun edustalla Kuokkamaantiellä vapaaehtoiset suojatiepäivystäjät herättävät autoilijoiden huomiota ja auttavat pienempiä koululaisia turvallisesti kadun yli.

9.8.2019 10:30

Aamulehti

Kävelevä koulubussi opettaa lapsille turvallista liikenteessä kulkemista ja tuo lisää liikuntaa päivään.

Nekalassa toimivan Tampereen yliopiston normaalikoulun eli Norssin oppilaita kannustetaan turvallisiin koulumatkoihin kävellen.

Muotialan suunnasta Normaalikouluun kulkevien oppilaiden tueksi järjestetään kävelevä koulubussi ensimmäisellä kokonaisella kouluviikolla eli maanantaista 12. elokuuta alkaen.

Kävelevän bussin ideana on, että lapset kulkevat jalkaisin aikuisen kanssa ennalta määrätyllä aikataululla ja reitillä.

Reitin varrella pysäkkejä

Normaalikoulun kävelevä koulubussi lähtee Muotialantien ja Hallilantien risteyksestä, Steiner-koulun puolelta joka aamu klo 07.35 ja 8.20.

Reitin varrella on "pysäkkejä", josta lapset voivat "hypätä bussin kyytiin". Bussia kuljettaa kaupungin liikunnanohjaaja.

Aikuisen johdolla kulkeva kävelevä koulubussi opettaa lapsille turvallista liikenteessä kulkemista ja tuo lisää liikuntaa päivään.

Se kannustaa samalla myös vanhempia saattamaan lapset kouluun muuten kuin autolla. Kun koulujen ympäristö rauhoittuu autoliikenteeltä, kaikkien koululaisten liikenneturvallisuus paranee.

Suojatiellä päivystetään

Normaalikoulun edustalla Kuokkamaantiellä sijaitsevalla suojatiellä on myös suojatiepäivystyksiä ensi viikon ajan.

Vapaaehtoiset suojatiepäivystäjät herättävät autoilijoiden huomiota ja auttavat pienempiä koululaisia turvallisesti kadun yli.

Suojatiepäivystys järjestetään yhteistyössä Nekalan alueen yrittäjien kanssa. Mukana ovat Rudus Oy, Rahtarit ry ja Kuljetus IKU.

Koulumatkat turvalliseksi

Normaalikoulun suojatiepäivystys ja kävelevä koulubussi ovat osa Koulumatkojen turvallisuutta kehittävää hanketta, jossa koulu on vuoden ajan ollut mukana.

Normaalikoulun lisäksi hanketta on toteutettu Takahuhdin ja Vehmaisten kouluissa.

Työtä koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu.

Hankkeeseen on saatu Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta.

Hanke päättyy elokuussa 2019, mutta tavoitteena on jatkaa työtä uusien koulujen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos