Ratikkakahvila töhrittiin graffitilla. - Tampere - Aamulehti

Tampereen ratikkakahvilan töhryt on nyt siivottu – hätäkeskus sai soiton ilkivallasta sunnuntain vastaisena yönä

Tampereen Keskustorilla seisovan Ratikkakahvilan kylki tuhrittiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisi sai asiasta hätäkeskusilmoituksen aamuyöstä.­

8.9.2019 8:37 | Päivitetty 9.9.2019 10:51

Aamulehti

Tampereen Keskustorilla seisovan ratikkakahvilan kylki töhrittiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Raitiovaunun kylkeen ilmestyi iso, musta kuvio.

Tampere Tunnetuksi ry tiedotti maanantaina aamulla, että töhryt on saatu siivottua.

– Tämä on todella harmillista, että töhryjen siivoamisiin menee näin paljon rahaa, koska se on kaikki pois kassasta, jolla järjestetään muun muassa tapahtumia ihmisille, Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja Riikka Töytäri kertoo sähköpostissa.

Ilkivallasta ilmoitettiin hätäkeskukseen sunnuntain vastaisena yönä aamuyöllä. Sisä-Suomen poliisin vanhempi konstaapeli Henrik Halme kertoo, että poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen sunnuntaiaamuna kello 4.29.

Halme otaksuu, että hätäkeskukseen on asiasta soittanut ohikulkija.

Halme toteaa, että Tampereen keskustassa on runsaasti kameravalvontaa, joten on mahdollista, että ratikkakahvilan kyljen töhriminen on tallentunut kameraan.

– Näitä valitettavasti aika ajoin tulee, kun kaupunkikuvaa ja julkista omaisuutta pilataan.

Maanantaina aamupäivällä ratikan kylki oli jälleen puhdas töhryistä.­

”En puhuisi graffiteista”

Sisä-Suomen poliisin päivystävä tutkinnanjohtajan, komisario Arto Partasen mukaan poliisille tulee ilmoituksia graffiteista melko usein.

– Tai en puhuisi graffiteista, vaan töhryistä, sotkuista ja tägeistä, kun johonkin on sutaistu nimikirjoitusta muistuttava merkki. Hyvin harvoin kyse on taiteen puolelle menevistä graffiteista.

Partasen mukaan töhryjä tekevät yleensä nuoret tai nuoret aikuiset.

Partanen toteaa, että kamerat ovat yksi keino selvittää rikoksia ja lisäksi mahdollisten silminnäkijöiden kertomasta voi olla apua.

– Mihin ne sitten riittävät tapausten selvittämisessä, se vaihtelee. Poliisi kyllä selvittää melko vähäpätöiseltäkin vaikuttavat jutut, jos vaikuttaa, että rikoksen selviämiseen on hyvät mahdollisuudet. Priorisointia tehdään kokonaisharkinnan perusteella.

Keskustaa elävöittämään

Tampereella 1970-luvulla valmistettu, Helsingin entinen raitiovaunu tuotiin Tampereelle kesäkuun lopussa, ja sijoitettiin Keskustorille vanhan kirkon aukiolle Aleksis Kiven kadun varrelle. Raitiovaunussa aukesi Branderin pyörittämä kahvila heinäkuun puolivälissä.

Hankkeessa on mukana Tampere tunnetuksi ry. Ratikkakahvilan tavoitteena on elävöittää Tampereen keskustaa.

Päivitys 9.9.2019 kello 10.45. Päivitetty juttuun tuore tieto, että ratikkakahvilan töhryt on siivottu.

Täydennys 8.9.2019 kello 8.56: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?