Haapalinnan taloyhtiöt eivät valittaneet putkirikkopäätöksestä - Oikeudenkäynneistä kertyi 200 000 euron lisälasku - Tampere - Aamulehti

Oikeudenkäynneistä kertyi Haapalinnan taloyhtiöille 200 000 euron lisälasku: Taloyhtiöt eivät valittaneet putkirikkopäätöksestä – ”Olen tyytyväinen, että tämä päättyy”

Haapalinnan taloyhtiöiden asukkaat eivät halunneet enää ottaa riskiä uusista oikeuskuluista.

Korvauksia hakeneilla Haapalinnan taloyhtiöillä oli oikeusturvavakuutus, joka korvaa osan oikeudenkäyntikuluista.

4.9.2019 16:48

Aamulehti

Tampereen Haapalinnan taloyhtiöt eivät valittaneet Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksestä putkirikkotapauksessa. Neljä asunto-osakeyhtiötä haki Tampereen Vedeltä 1,7 miljoonan euron korvauksia, kun talojen kuparisia vesiputkia on jouduttu korjaamaan poikkeuksellisen usein.

Taloyhtiöt hävisivät korvauskiistan kesäkuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Kaikki taloyhtiöt päättivät, että valitusta ei tehdä merkittävän oikeudenkäyntikuluriskin takia, kertoo taloyhtiöitä edustanut asianajaja Markku Sinivaara.

Haapalinnan putkirikot

Tampereen Hyhkyn Haapalinnan asuinalueen neljä taloyhtiötä vaativat Tampereen Vedeltä 1,7 miljoonan euron korvauksia rikki syöpyneiden lämminvesiputkistojen remonttikustannuksiin.

Haastehakemuksen mukaan neljässä yhtiössä on ollut vuosina 2010—2015 109 putkivuotoa, vaikka kuparisten talousvesiputkien tavallinen käyttöikä on 30–50 vuotta.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi kesäkuussa taloyhtiöiden vaatimukset vahingonkorvauksista.

Taloyhtiöiden oikeudenkäyntikulut nousevat Sinivaaran mukaan noin 200 000 euroon. Maksettavaksi jäävät Tampereen Veden noin 87 000 euron oikeudenkäyntikulut sekä asiantuntijoiden ja asianajajan kulut.

Taloyhtiöiden remonttikulut asettuvat Sinivaaran mukaan 200 000 — 500 000 euron välille taloyhtiön koosta riippuen.

– Jokaisella taloyhtiöillä on oikeusturvavakuutus, joka osaltaan korvaa oikeudenkäynnin kuluja.

Asukkaat äänestivät valittamisesta

Tammipihan asukas Maire Rantala on hyvillään, että vuonna 2011 alkaneen kiistan päätös häämöttää.

– En pysty puhumaan muiden puolesta, mutta itse olen yksinäisenä, yli 90-vuotiaana ihmisenä tyytyväinen, että tämä päättyy.

Tammipihan asukkaat äänestivät lippuäänestyksellä, lähdetäänkö käräjäoikeuden päätöksestä valittamaan. Enemmistö osallistujista oli sitä mieltä, ettei tuomiosta valiteta.

Rantalan asuntoon ei ole tullut näkyviä vuotoja, vaikka hän on asunut taloyhtiöstä sen rakentamisesta asti. Remonteista on silti tähän mennessä kertynyt hänelle maksettavaa 8 000 euroa.

– Lopullisesta laskusta ei ole vielä tullut tietoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut