Tampereen keskustasta poistetaan parkkipaikkoja ratikkatöiden takia – tavoitteena sujuvoittaa raskaan liikenteen kulkua - Tampere - Aamulehti

Tampereen keskustasta poistetaan parkkipaikkoja ratikkatöiden takia – tavoitteena sujuvoittaa raskaan liikenteen kulkua

Raitiotien rakentaminen edellyttää pysäköintipaikkojen poistamista Verkatehtaankadulta. Paikat poistetaan, koska tilausajobusseilla ei ole muuta reittiä Ilvekseltä poistumiseen ja reitti on ollut hankala myös suurille huoltoajoneuvoille.

Verkatehtaankadun pysäköintipaikat vähenevät kahdeksalla.

17.2.2020 8:30 | Päivitetty 17.2.2020 8:57

Aamulehti

Raitiotietyömaa aiheuttaa muutoksia pysäköintipaikkoihin ja bussipysäkkeihin Tampereen keskustassa.

Verkatehtaankadulta poistetaan kahdeksan kadunvarren pysäköintipaikkaa 17. helmikuuta alkavalla viikolla. Ne poistamalla Raitiotieallianssi haluaa varmistaa, että suuret huoltoajoneuvot ja etenkin hotelli Ilvekseltä poistuvat tilausajobussit mahtuvat liikennöimään sujuvasti Kyttälän alueella.

Tilausajoliikenteelle ainoa mahdollinen reitti poistua Ilveksestä on Verkatehtaankatu.

Paikat poistetaan Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliseltä osuudelta, josta lähtee puolet kaikista paikoista. Allianssin mukaan paikkoja poistetaan kadun molemmilta puolilta, jotta huoltoajo ja pysäköinti on kadunpätkällä edelleen mahdollista.

Bussipysäkkiä siirretään

Linja-autoaseman kohdalla siirretään putkien reittejä, minkä vuoksi linjan 7 odotusaluetta bussipysäkillä numero 0522 siirretään linja-autoaseman edustalta pohjoiseen Vuolteenkadulle päin. Raitiotieallianssin mukaan pysäkkikatos otetaan toistaiseksi pois käytöstä, mutta siirretään myöhemmin väliaikaiselle odotusalueelle.

Allianssi arvioi töiden alueella kestävän muutaman viikon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: