Kolmenkympin nopeusrajoitus laajenee Tampereella - Tampere - Aamulehti

Kolmenkympin nopeusrajoitus laajenee Tampereella: Seuraavaksi vuorossa ovat suuret asuinalueet keskustan itä- ja kaakkoispuolella

Kaikilla Tampereen asuinalueilla tulee nopeusrajoitukseksi 30 kilometriä tunnissa vuosina 2017–2021.

28.1.2019 6:31 | Päivitetty 28.1.2019 6:33

Tampereella yhä useammalla asuinalueella lasketaan nopeusrajoitus kolmeenkymmeneen kilometriin tunnissa. Vuoden 2019 aikana nopeudet laskevat suunnitelman mukaan Kissanmaan, Pappilan ja Takahuhdin ympäristössä sekä Viinikan, Hallilan ja Messukylän rajaamalla alueella.

Tampereen kaupunki kerää parhaillaan asukkaiden ja muiden alueilla liikkuvien näkemyksiä asiasta.

Myös Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten asuinalueilla nopeudet laskevat tänä vuonna.

Halutaan tukea pyöräilyä

Aluenopeusrajoitusten muutokset tehdään Tampereella vuosina 2017–2021. Pääväylien ja pääkokoojakatujen nopeudet pysyvät pääosin ennallaan.

Kolmenkympin nopeusrajoituksella halutaan parantaa liikenteen turvallisuutta ja tukea jalankulun ja pyöräilyn asemaa. Alhaisemmat ajonopeudet vähentävät kiihdyttämisen tarvetta, mikä vähentää melua.

Liikennettä rauhoitetaan tarvittaessa myös hidasteilla, heräteraidoilla ja parantamalla suojateiden havaittavuutta.

Monella alueella ajetaan jo hitaammin

Kalevanharjun ja Järvensivun alueella kolmenkympin nopeusrajoituksesta päätettiin jo viime vuonna. Uudet liikennemerkit ilmestyvät kaduille alkuvuoden aikana.

Nopeuksia rajoitetaan lähinnä tonttikaduilla Kalevantien, Kalevankankaan hautausmaan, Iidesjärven ja Viinikankadun rajaamalla alueella. Kalevantiellä säilyy viidenkympin nopeusrajoitus. Iidesranta-kadulla on jatkossa osin rajoituksena 50 kilometriä tunnissa ja osin 40 kilometriä tunnissa.

30 kilometrin nopeusrajoituskylttejä pystytettiin Lentävänniemen ja Lielahden alueella marraskuussa 2018. Koivistonkylässä, Nirvassa, Taatalassa ja Veisussa muutos tehtiin syksyllä 2017.

Kerro mielipiteesi nopeusrajoituksista

Tampereen kaupunki on avannut verkossa kyselyn, jossa voi kertoa, kannattaako nopeusrajoitusten laskemista 30:stä 40:een kilometriin tunnissa.

Kyselyssä voi kertoa myös paikoista, jotka kokee turvattomiksi liikenteen vuoksi.

Kysely Aakkulan, Hallilan, Hankkion, Jokipohjan, Korkinmäen, Lukonmäen, Messukylän, Muotialan, Nekalan, Turtolan, Veisun, Vihiojan, Viialan, Viinikan ja Vuohenojan aluenopeusrajoituksesta löytyy täältä.

Kysely Hakametsän, Huikkaan, Kaupin, Kissanmaan, Niihaman, Pappilan, Ristinarkun, Ruotulan, Takahuhdin ja Uudenkylän aluenopeusrajoituksesta löytyy täältä.

Kyselyjen yhteydestä löytyy kartta, johon on merkitty suunnitellut ajonopeudet kaduilla.

Kyselyt ovat auki 11. helmikuuta 2019 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: