Tampereen Viinikanlahden kansainvälinen suunnittelukilpailu alkoi - Tampere - Aamulehti

Tampereen Viinikanlahden kansainvälinen suunnittelukilpailu alkoi – palkintoja jaetaan jopa 345 000 euroa

Tampere hakee kansainvälisellä kilpailulla ideoita Viinikanlahden kehittämistyöhön.

Viinikanlahden ranta on kuvattu syksyllä 2016. Kuvassa näkyy Viinikan jätevedenpuhdistamon aluetta, joka vapautuu asuinkäyttöön 2020-luvulla. Taustalla vasemmalla Ratinan alue.

15.5.2019 16:21 | Päivitetty 15.5.2019 16:22

Aamulehti

Viinikanlahden alueen kansainvälinen, kaikille avoin ideakilpailu on avautunut 15. toukokuuta. Alue sijaitsee aivan Tampereen kaupungin keskustan tuntumassa. Kilpailijat pääsevät suunnittelemaan asuntoalueen Pyhäjärven rantamille yli 3 000 uudelle asukkaalle sekä vapaa-ajan ympäristöä kaupungin asukkaille ja matkailijoille.

– Ideakilpailun tavoitteena on luoda uusi, ekologisesti kestävä ja arkkitehtuuriltaan laadukas kaupunginosa, joka vastaa 2000-luvun kaupunkilaisten tarpeisiin. Kaikille avoin suunnittelutehtävä on mielestäni poikkeuksellisen mielenkiintoinen, sanoo hankejohtaja Tero Tenhunen.

Lue lisää: Tällainen alue Tampereen Viinikanlahdesta halutaan 3 000 asukkaalle – Onko se osa Tampereen keskustaa vuoteen 2030 mennessä?

Satojen tuhansien eurojen palkinnot

Viinikanlahden alueella on järvimaisemat auringonlaskuineen, mutta myös ympäristöön liittyviä haasteita. Kilpailualueella toimii nyt jätevedenpuhdistamo, joka muuttaa uuteen paikkaan. Kilpailun jälkeen Viinikanlahden alueelle laaditaan yleissuunnitelma ja asemakaava. Ympäristö puhdistetaan, ja uusi kaupunginosa rakennetaan vaiheittain noin vuosina 2024–2035. Kilpailualue vesi- ja maa-alueineen on noin 0,4 neliökilometrin suuruinen.

Viinikanlahden kansainväliseen ideakilpailuun odotetaan runsaasti osallistujia niin Suomesta kuin ulkomailta. Ideakilpailussa jaetaan 165 000–345 000 euron palkinnot. Kilpailukielenä on englanti.

Kaksivaiheisen kilpailun voittaja selviää huhtikuussa 2020. Kilpailun järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa. Kilpailusta saa lisätietoja täältä.

Pääosin digitaalisesti järjestettävän Viinikanlahden ideakilpailun ensimmäinen vaihe on avoinna 27. syyskuuta saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos