Rammsteinin jättikeikkojen puitteet nousevat jo Ratinassa: satoja työntekijöitä, jatkuva rekkaralli – ”Tuotanto on suurin koskaan Tampereella” - Tampere - Aamulehti

Rammsteinin jättikeikkojen puitteet nousevat jo Ratinassa, tällainen alue on kartalla: Satoja työntekijöitä, jatkuva rekkaralli – ”Tuotanto on suurin koskaan Tampereella”

Rammstein esiintyy Tampereella perjantaina ja lauantaina. Ratinan stadionille odotetaan molempina konserttipäivinä yli 30 000 ihmistä.

Rammstein-yhtye esiintyy Tampereella perjantaina ja lauantaina. Työt konserttialueen rakentamiseksi alkoivat jo viikkoa aiemmin.

6.8.2019 6:31 | Päivitetty 7.8.2019 9:40

Aamulehti

Rammsteinin loppuunmyytyjen konserttien valmistelu on käynnissä Tampereella Ratinan stadionilla.

Työt käynnistyivät perjantaina ulkorakenteiden, kuten aitojen, kasauksella ja vessojen pystytyksellä. Viikonlopun aikana stadionin nurmi peitettiin raskailla levyillä.

Promoottori Timo Isomäki kertoo, että kenttä on pakko peittää levyillä, jotta Rammsteinin kokoluokan tuotanto voidaan toteuttaa. Stadionille odotetaan molempina konserttipäivinä perjantaina ja lauantaina yli 30 000 ihmistä.

Maanantaiaamuna käynnistyi varsinaisen tuotannon ja lavan rakentaminen.

– Rautaa tulee lavalle rekoilla tällä hetkellä, Isomäki kertoi maanantaina aamupäivällä.

Lavan rakentaminen alkoi Ratinan stadionin kauppakeskuksen vastaisessa päädyssä maanantaina. Stadion päällystettiin levyillä jo viikonloppuna.

11 tunnin työvuoroja

Lavarakennelma valmistuu keskiviikkoiltaan mennessä.

Konserttilava sijoittuu stadionille Ratinanniemen päätyyn. Soittosuunta on siis Ratinan kauppakeskuksen suuntaan.

Torstaina artistin tekninen tuotanto saapuu paikalle.

Rammsteinin konserttien puitteet rakentuvat viikon aikana satojen työntekijöiden voimin.

– Yhdentoista tunnin työvuoroja tehdään. Kahdeksalta aamulla on aloitettu, Isomäki kertoi maanantaina.

Ratinan stadion muuttuu konserttipaikaksi viikon aikana.

Kaikki liput myyty

Molempien Rammsteinin Ratinan-konserttien liput on myyty loppuun. Ensin ilmoitetun lauantain keikan 32 000 lippua myytiin loppuun viime syksynä vain 10 minuutissa.

– Tuotanto on suurin koskaan Tampereella. Aika vahvasti se taitaa taistella Suomen suurimman tuotannon paikasta. Suurempi tämä nyt ainakin on kuin Ed Sheeranin tuotanto, Isomäki sanoo.

Ed Sheeran esiintyi Malmin lentokentällä heinäkuussa.

Nelonen media live ohjeistaa yleisöä saapumaan konserttiin ajoissa. Turvatarkastukset saattavat ruuhkautua. Myös konserttialueella liikkuminen saattaa olla ihmismassan vuoksi hidasta.

Yön yli jonotusta on kuitenkin turha suunnitella. Isomäki kertoo, että jonotus alueelle alkaa molempina päivinä aamuyhdeksältä.

Yön yli jonottamisen kieltämistä perustellaan Nelonen media liven kotisivuilla sillä, että alueella on rakentaminen käynnissä ennen konsertteja.

Sadat työntekijät puurtavat Rammsteinin konserttialueen rakennustöiden parissa tällä viikolla.

Elokuussa nurmi uusiksi

Konsertit vaikuttavat liikennejärjestelyihin stadionin läheisyydessä. Ratinan rantatie on suljettu autoliikenteeltä tapahtuman aikana. Pääsy Ratinanniemeen on estetty.

Kun teitä suljetaan, paikalla on liikenteenohjaus.

– Kannattaa saapua paikalle jalan ja julkisilla, Isomäki sanoo.

Ratinan stadionilla tapahtuu vielä sen jälkeenkin, kun konserttirakenteet on purettu.

Aamulehti kertoi kesäkuussa, että Ratinan stadionin nurmi uusitaan Rammsteinin keikkojen vuoksi, sillä saksalaisyhtyeen massiivinen lavarakennelma pilaa nurmen rakennelman alle jääviltä kohdilta.

Lue lisää: Rammstein laittaa Ratinan luonnonnurmen uusiksi: Tampere ja keikkajärjestäjä jakavat kustannukset – uusi nurmi kasvaa jo Hollannissa

Lavan rakenteita kuljetettiin konserttialueelle maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut