Läntisen ratikkaväylän suunnitelmassa ratikka halkaisee Kuivaamon - Tampere - Aamulehti

Läntisen ratikkaväylän suunnitelmassa ratikka halkaisee Kuivaamon Hiedanrannassa – lautakunta haluaa selvittää korvaavia kulttuuritiloja

Tampereen yhdyskuntalautakunta käsitteli tiistain kokouksessaan länsisuunnan raitiotien mahdollistavia suunnitelmia.

Keväällä 2018 Hiedanrannassa järjestetyssä yleisötilaisuudessa asukkaille avattiin Tampereen Hiedanrannan kaupunginosan tavoitteita ja esiteltiin alustavaa yleissuunnitelmaa. Myös tällöin Kuivaamon tulevaisuus ratikkatyömaan keskellä nousi esille. Kulttuuritilan väki taiteili Kuivaamon seinään havainnollistavan kuvan, mistä ratikkalinja tulisi kulkemaan.­

31.3.2020 22:23

Aamulehti

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistain kokouksessaan asetettavaksi nähtävillle Hiedanrannan keskustan ja Järvikaupungin raitiotiekäytäviä koskevat asemakaavaehdotukset. Kokouksessa hyväksyttiin lisäksi lautakunnan osalta Sellupuiston länsiosaa koskeva asemakaava.

Lautakunnan kokouksessa käsittelemien asemakaavojen tarkoitus on mahdollistaa tulevaisuudessa muun muassa länsisuunnan raitiotien rakentaminen Tampereelle.

Hiedanrantaa koskevassa asemakaavassa läntinen ratikkalinja kulkee suoraan suositun Kuivaamon kulttuuritilan läpi.

Yhdyslautakunta esitti kokouksessa selvitettäväksi, millaisia tiloja Kuivaamon nykyiset toimijat tarvitsevat ja millaisia korvaavia tiloja heille voidaan osoittaa Hiedanrannan alueelta. Yhdyslautakunnan mukaan omaehtoinen kulttuuritoiminta on olennainen osa Hiedanrannan alueen identiteettiä.

Tampereen ratikan ensimmäinen koeajoviikko on nyt takana: Kaikki kävelyvauhtia tehtävät testit on nyt tehty – näin koeajot jatkuvat

Yhdyslautakunnan esittelijän, Tampereen kaupunkiympäristöjohtajan Mikko Nurmisen mukaan nähtäville asetetusta asemakaavasta voidaan jättää muistutuksia ja toimijat voivat antaa siitä lausuntoja: kaavaprosessissa ei kuitenkaan ratkota sitä, mitä mahdollisia tiloja alueen kulttuuritoimijat saavat.

– Asemakaava ratkaisee sen, mitä alueelle voidaan joskus tulevaisuudessa rakentaa. Vaikka yhdyskuntalautakunnan jäsenet toivovat, että kulttuuritoimijoiden tila-asiaa ratkotaan, niin kaavaprosessi ei ole se paikka, missä niitä ratkotaan. Se on eri neuvottelu, Nurminen sanoo.

Nurmisen mukaan nähtäville tuleva asemakaava ei tarkoita, että Kuivaamon tilat tyhjennettäisiin samantien. Hiedanrannan asemakaavan muutos on vielä aluillaan, Nurminen muistuttaa. Hänen mukaansa menee vielä pitkän aikaa, jopa vuosia, ennen kuin Kuivaamon rakennusta aletaan purkaa ratikkatyömaan tieltä.

– Ratikkaan kytkeytyy monta prosessia, joiden pitää mennä päätöksenteossa ensin läpi. Epäilen, että raitiotietä rakennetaan sillä paikalla aikaisintaan parin vuoden päästä, Nurminen sanoo.

Tampereen raitiotien ensimmäistä osuutta rakennetaan parhaillaan Hervannasta Tampereen keskustaan Pyynikintorille ja Taysin alueelta Hatanpään valtatielle. Yhdyskuntalautakunnan tiistain kokouksessa käsiteltävät asemakaavat mahdollistaisivat raitiotien toisen osuuden Lielahteen ja Hiedanrantaan sekä edelleen Lentävänniemeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?