Käteisestä aiotaan luopua Nysse-liikenteessä kesällä - Tampere - Aamulehti

Käteisestä aiotaan luopua kokonaan Nysse-liikenteessä – Huhtikuusta lähtien voisi maksaa lähimaksulla

Senioreiden arvolipun keskipäivän hintaa korotetaan noin kuudella prosentilla eli 6–30 senttiä vyöhykemäärän mukaan. Lastenvaunujen kanssa matkustetaan busseissa yhä maksutta.

Ratikkaliikenteen käynnistyminen vaatii Nysse-liikenteen lippuvalikoiman ja maksutapojen uudistamista.­

19.10.2020 18:11

Aamulehti

Nysse-matkan maksamiseen ehdotetaan merkittäviä muutoksia. Lähimaksu tulisi käyttöön huhtikuussa ja käteisestä luovuttaisiin kesäkuun alussa. Jos matkustaja ei voi käyttää muita maksutapoja, hänelle myydään huhtikuusta lähtien jälleenmyyntipisteissä QR-kertalippuja.

QR-kertalipuissa on aikuisten ja lasten ikäryhmät ja hinnat samat kuin nykyisessä käteiskertalipussa, jonka hinta on aikuisilla kahdella vyöhykkeellä 3,50 euroa. Lippu ostetaan ennen matkaa jälleenmyyntipisteestä. Tähän lippuun ei sisälly lainkaan vaihto-oikeutta.

Ehdotettavia muutoksia edellyttää Tampereen seudun joukkoliikenteen tiedotteen mukaan ratikkaliikenteen käynnistyminen. Ratikassa kuljettaja ei tarkista eikä myy lippuja.

Myös näitä ehdotetaan

Hinnankorotukset voimaan 4. tammikuuta.

Arvolippuihin 2–3 vyöhykkeen aikuisten, nuorten ja lasten ikäryhmissä noin kolmen prosentin korotus.

30 vuorokauden ja 90 vuorokauden kausilippuihin hieman alle kahden prosentin korotus.

Senioreiden arvolipun keskipäivän hintaa korotetaan noin kuudella prosentilla eli 6–30 senttiä vyöhykemäärän mukaan. Nyt kahden vyöhykkeen matka maksaa 1,10 euroa, korotettuna 1,16.

Vaihtoajat yhtenäistetään 90 minuuttiin.

Opiskelija-alennukset matkakortilta mobiiliin.

Ratikan koeliikenteen alkaessa 1. huhtikuuta ehdotetaan otettavaksi käyttöön lähimaksaminen. Lähimaksussa on yksi hinta kaikille eli aikuisten mobiilikertalipun hinta. Yölisä peritään kello 00.00–04.40. Tavoitteena on saada päivä- ja viikkokohtainen hinnoittelu käyttöön vuoden 2021 aikana.

Lastenvaunujen kanssa matkustetaan busseissa edelleen maksutta toisin kuin ratikassa, jossa on lipunlukijat kaikilla ovilla.

Ei enää käteistä?

Kesäliikennekauden alkaessa 7. kesäkuuta aiotaan käteisen käytöstä luopua kokonaan Nysse-liikenteessä. Tuolloin maksamisen maksamisen vaihtoehdot ovat matkakortti, lähimaksaminen, mobiilimaksaminen ja QR-kertaliput.

Ehdotuksista päätetään 28. lokakuuta Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?