Anna-Kaisa Heinämäki hyppää Tampereen kilpailukykyjohtajaksi – Apulaispormestarien työnjakoon saattaa tulla muutoksia - Tampere - Aamulehti

Anna-Kaisa Heinämäki hyppää Tampereen kilpailukykyjohtajaksi – Apulaispormestarien työnjakoon saattaa tulla muutoksia

Hallintotieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Kaisa Heinämäki, 41, on työskennellyt sivistys- ja elämälaatupalveluiden apulaispormestarina vuodesta 2015 lähtien.

4.9.2019 10:06 | Päivitetty 6.9.2019 10:29

Aamulehti

Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.) on valittu Tampereen uudeksi kilpailukykyjohtajaksi.

Kilpailukykyjohtajan tehtävää haki 34 hakijaa, joista 33 täytti kelpoisuusvaatimukset. Valinta tehtiin haastatteluiden ja soveltuvuusarviointien perusteella.

Hallintotieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Kaisa Heinämäki, 41, on työskennellyt apulaispormestarina vuodesta 2015 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli muun muassa poliisitarkastajana.

Kilpailukykyjohtajan tehtävänä on johtaa Tampereen vetovoimaa parantamiseen liittyvää toimintaa ja edunvalvontaa. Hän osallistuu myös korkeakouluyhteistyön kehittämiseen ja kaupungin koulutuspolitiikan toteuttamiseen.

Heinämäki jättää eronpyyntönsä Tampereen kaupunginvaltuustosta 16. syyskuuta ja aloittaa heti tämän jälkeen uudessa tehtävässään. Samassa kokouksessa on tarkoitus valita myös uusi apulaispormestari.

Vihreiden valtuustoryhmä kokoontuu ensi viikon maanantaina pohtimaan Heinämäen seuraajaehdokasta.

– Olen itsekin kiinnostunut tehtävästä, kertoi vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll tuoreeltaan.

Keskiviikkona iltapäivällä myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) ilmoitti olevansa kiinnostunut tehtävästä.

Iltapäivällä vihreiden kaupunginvaltuutettu ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Matti Helimo kertoi, että hän on kiinnostunut tehtävästä.

Vuosina 2011–2015 apulaispormestarina toiminut Olli-Poika Parviainen (vihr.) ilmoitti, ettei ole nyt kiinnostunut tehtävästä. Parviainen työskentelee nykyään sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteerinä.

Työnjakoon muutoksia?

Elinvoiman palvelualueen apulaispormestarin vaihtuminen saattaa vaikuttaa apulaispormestarien keskinäiseen työnjakoon. Kokoomuksen, kristillisten ja rkp:n ryhmäjohtaja Ilkka Sasi vahvistaa Aamulehdelle, että valtuustoryhmien puheenjohtajat kokoontuvat keskustelemaan työnjaosta tämän viikon perjantaina.

– Linjaamme siellä apulaispormestarien tehtävien jakoa. Myös pormestari Lauri Lyly on paikalla. Hänen näkemyksensä on varmasti tässä keskustelussa keskeisessä asemassa.

Onko muutoksia työnjakoon siis suunniteltu?

– Nyt käydään se keskustelu, onko laajemmalle salkkujen kierrätykselle tässä tilanteessa tarvetta, Sasi (kok.) vahvistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut