Poliisille ei ole tullut ilmoituksia itsenäisyyspäivän mielenosoituksista Tampereella - Tampere - Aamulehti

Poliisi valmistautuu itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin Tampereella: ”Olemme toki varautuneet kaikkeen” – keskustaan tulijoille pyyntö

Tampereella ei järjestetä itsenäisyyspäivänä mielenosoituksia, jos Sisä-Suomen poliisin torstaiaamun tiedot pitävät perjantai-iltaan asti.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet täyttävät Tampereen keskustan perjantaina. Kuva vuodelta 2013 Tampere-talolta.

5.12.2019 10:54

Helsingissä poliisi on saanut ilmoituksen viidestä mielenosoituksesta tai kulkueesta. Uusnatsien mielenosoituksen poliisi kielsi eilen.

Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko kertoi torstaina aamupäivällä Aamulehdelle, että toistaiseksi poliisi ei ole saanut ilmoituksia itsenäisyyspäivänä Tampereella järjestettävistä mielenosoituksista.

Ilmoitus mielenosoituksesta tulee jättää poliisille kuusi tuntia ennen tapahtuman alkua.

–Olemme toki varautuneet kaikkeen, mutta emme pidä mahdollisia mielenosoituksia uhkina.

Juurakko-Vesikko ei paljasta sitä, millaisella vahvuudella poliisi on huomenna liikkeellä, mutta kertoo heitä olevan Tampereella tavallista enemmän ja määrän olevan riittävä.

Suurimmat uhkat liittyvät liikenteeseen

Juurakko-Vesikko kertoo, että Tampereen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien uhkat liittyvät liikenteeseen.

– Toivomme, että ihmiset käyttävät muita kulkuvälineitä kuin omaa autoa. Tämä on tärkeää siksikin, että juhlallisuuksien keskellä esimerkiksi hälytysajoneuvot pääsevät kulkemana normaalisti.

Juurakko-Vesikon mukaan itsenäisyyspäivän paraatin lisäksi myös Frenckellinaukiolla kello 17 alkava kansanjuhla aiheuttaa todennäköisesti ruuhkaa liikenteelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos