Tampereen Tasanteelle rakentunee uusi eritasoliittymä - Tampere - Aamulehti

Tampereen Tasanteelle ehdotetaan rakennettavaksi uutta eritasoliittymää – kymmenen vuoden päästä liittymää voisi käyttää 10 000 ajoneuvoa päivässä

Ruuhkainen ja paikoin vaarallinen valtatie 9 on saamassa uuden eritasoliittymän. Päätös riippuu lautakunnan ja valtuuston kannasta.

Ysitie on paikoin kaksikaistainen ja kapea. Tältä liikenne näytti valtatiellä 9 Olkahisen liittymän kohdalla juhannuksena 2010. Jono pohjoisen suuntaan oli jatkuva.

7.11.2020 8:00 | Päivitetty 8.11.2020 14:44

Aamulehti

Tampereen yhdyskuntalautakunta käsittelee ensi viikolla Tasanteelle suunniteltua eritasoliittymää. Asiasta päätetään uuden asemakaavan yhteydessä.

Liittymä halutaan rakentaa, koska valtatie yhdeksän on ruuhkainen ja liikenneturvallisuuden sekä sujuvuuden kannalta puutteellinen.

Eritasoliittymää varten rakennetaan suunnitelmien mukaan uusi tie Aitolahdentien ja Tasanteenkadun risteyksestä ysitien suuntaan.

Uutta eritasoliittymää tulee käyttämään kymmenen vuoden päästä mukaan noin 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Yhdeksi suurimmista käyttäjistä on arvioitu tuleva Ojalan alue.

Alueelle lisätään meluntorjuntaa muun muassa suojaviheralueilla ja meluvalleilla.

Yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Aleksi Jäntti (kok.) ei usko, että eritasoliittymä aiheuttaa poliittisia intohimoja päättäjissä.

– En usko, että tulee kummoista vääntöä. Alueen maankäyttö ei ole mullistumassa, vaan kyseessä on pelkästään viher- ja tiealuetta, Jäntti sanoo.

Hän pitää rakentamista tärkeänä päätöksenä.

– Päätös on tärkeä tien kehittämisen kannalta. Liittymä sujuvoittaa alueen liikennettä.

Tasanne saa uuden puiston

Valtatie yhdeksästä tehtyjen suunnitelmien mukaan Alasjärven ja Suinulan erotasoliittymien väliltä poistetaan kaikki tasoliittymät ja osuus muutetaan nelikaistaiseksi.

Toimenpiteillä lisätään turvallisuutta ja pyritään onnettomuuksien vähentämiseen neljäsosalla nykyisestä.

Valtatietä levennetään ja se häiritsee alueella asuvia liito-oravia, kaavaselostuksessa todetaan. Tätä varten Tasanteelle suunnitellaan rakennettavaksi neljänkymmenen metrin ekosilta.

Tasanne saa myös uuden puiston, joka on nimetty kaavassa Luhtasenpuistoksi.

Yhdyskuntalautakunnan kokous pidetään tiistaina. Kaava etenee vielä myöhemmin kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.

Juttua muokattu 8.11. kello 14.45: Muutettu jutun ohessa olevaa karttagrafiikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut