Tamperelaisen kerrostalon tonttivuokra 20-kertaistui, naapuritalo selvisi paljon pienemmällä korotuksella – Kartta näyttää millaisia vuokrat ovat jatkossa eri alueilla, uusi hinnoittelu voi tuoda taloyhtiöille ikävän yllätyksen

Tampereen Kalevassa sijaitseva taloyhtiö joutuu maksamaan vuodessa yli 20 000 euroa suurempaa tonttivuokraa kuin naapuriyhtiö, joka uusi vuokrasopimuksensa vain hieman aiemmin. Kaupunki soveltaa nyt uutta hinnoittelumallia, jossa kaupunki on jaettu alueisiin, joilla on erisuuruiset hinnat tonttivuokrille.

Tampereen Kalevassa samankokoisten naapuritonttien vuosivuokrissa on yli 20 000 euron ero. Kuvassa vasemmalla olevan Väinämöisenkatu 19 vuokrasopimus uusittiin 20.2.2019, nyt kerrosneliöhinta on 520 euroa. Vuotta aiemmin 24.1.2018 osoitteessa Lemminkäisenkatu 5 vuokrasopimus uusittiin kerrosneliöhinnalla 280 euroa.

24.3.2019 7:00 | Päivitetty 24.3.2019 10:37

Aamulehti

Tampereen Kalevassa on syntynyt alkuvuonna erikoinen tilanne, kun kaupunki on päivittänyt hinnoitteluaan vanhojen kerrostalo- ja rivitalotonttien vuokrasopimusten uusimisessa.

Kalevassa Lemminkäisenkatu 5 ja Väinämöisenkatu 19 -osoitteissa sijaitsevat tontit ovat naapuruksia ja samankokoisia keskenään, mutta niiden vuosivuokrissa on yli 20 000 euron ero. Ainoa asia, joka tontit erottaa toisistaan, on vuosi, jolloin niiden maanvuokrasopimukset on uusittu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut