Toas täyttää 60 vuotta: näin opiskelija-asunnot ovat muuttuneet - Tampere - Aamulehti

Näin opiskelija-asuminen on mullistunut 60 vuodessa – juhlavuottaan viettävä Toas suunnittelee historiallista puutalohanketta Rauhaniemeen, Vanha Domus kokee muodonmuutoksen

Asuntoloista Hervannan kautta keskustan yksiöihin. Suomen vanhin opiskelija-asuntosäätiö Toas on muokannut 60 vuoden aikana asuntojaan opiskelijoiden toiveiden ja yhteiskunnan muutosten mukaan. Matkassa on ollut mukana myös ripaus sattumaa.

Toasin toimitusjohtaja Kirsi Koski päätti, ettei vaikene enää. Hän arvostelee voimakkaasti Tampereen kaavoituksen toimintatapaa. Tampereen opiskelija-asuntosäätiön ja kaupungin kiista Toasin omistaman Tuomiokirkonkadun kiinteistön kohtalosta on yhä kesken.

16.5.2019 17:29

Aamulehti

Yhteiskunnallisen Korkeakoulun Opiskelijain Asuntola-Säätiö sai valmiiksi ensimmäisen asuntolansa Tampereen Kalevaan jo ennen kuin korkeakoulu aloitti toimintansa vuonna 1960.

Tuo asuntola, Vanha Domus on nyt tulossa tiensä päähän. 60 vuotta täyttävä Tampereen opiskelija-asuntosäätiö aikoo juhlavuotensa kunniaksi järjestää avoimen arkkitehtikilpailun Vanhan Domuksen kehittämiseksi ja mahdollisen uudisrakennuksen suunnittelemiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut