Tampere siirsi henkilöstöä uusiin tehtäviin koronan takia, mutta käsipareja puuttui silti – yli 400 ilmoittautui vapaaehtoiseksi vaihtamaan töitä - Tampere - Aamulehti

Tampere siirsi henkilöstöä uusiin tehtäviin koronan takia, mutta käsipareja puuttui silti – yli 400 ilmoittautui vapaaehtoiseksi vaihtamaan töitä

Tampere kartoitti henkilöstönsä osaamista ja sitä, kuinka moni voisi siirtyä koronavirustilanteen takia toisiin tehtäviin. Osa kaupungin palveluista on suljettu tai toimintaa supistettu, kun taas sosiaali- ja terveyspalveluissa tekijöistä on pula.

Suurin osa uusiin tehtäviin siirtyjistä työskentelee tilapäisesti kotipalvelun avustavissa tehtävissä. Kuvituskuva.­

3.4.2020 7:57

Aamulehti

Tampere kartoitti henkilöstönsä keskuudessa sitä, kuinka moni voisi siirtyä koronavirustilanteen takia toisiin tehtäviin, ja millaista osaamista henkilöstöllä on.

Kaupungin mukaan tällä hetkellä Tampereen suljetuista tai supistetuista palveluista on ilmoittautunut 425 vapaaehtoista siirtymään toisiin tehtäviin. Heistä peräti 150:llä on terveydenhuoltoalan koulutus.

Tampere oli jo aiemmin siirtänyt henkilöstöä sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävistä toisiin koronavirustilanteen takia. Esimerkiksi lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia on siirretty omista töistään pandemiavastaanotoille.

Ikäihmisten palveluissa päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijät, avustajat ja suunnittelijat ovat siirtyneet kotihoitoon, samoin asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt sinne. Sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvitaan silti noin 240 henkilöä lisää töihin.

Vapaaehtoisiksi siirtyjiksi ilmoittautuneista suurin osa on päiväkotien henkilöstöä ja esimerkiksi koulunkäynnin ohjaajia sekä muuta valtioneuvoston päätöksellä suljettujen palveluiden henkilöstöä.

Kaupungin mukaan työntekijä voidaan siirtää tilapäisesti sellaisiin muihin tehtäviin, joita voidaan pitää hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen hänelle sopivana. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan.

Suurin osa siirtyjistä työskentelee tilapäisesti kotipalvelun avustavissa tehtävissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?