Tampereen huumehoitoa siirretään lääkkeettömään hoitoon ja hoitoon pääsyä nopeutetaan – Tampereen kaupunginhallitus linjasi huumehoitoa uudelleen - Tampere - Aamulehti

Tampereen huumehoitoa siirretään lääkkeettömään hoitoon ja hoitoon pääsyä nopeutetaan – Tampereen kaupunginhallitus linjasi huumehoitoa uudelleen

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi pitää kaupunginhallituksen uutta linjausta selkänojana, johon voidaan nojata, kun huumehoitoa aletaan muuttaa.

2.3. 18:14

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus linjaa, että Tampereen huumehoidon painopistettä siirretään lääkkeettömään hoitoon, nuorten psykososiaalista tukea vahvistetaan ja hoitoon pääsyä aiempaa varhaisemmin parannetaan. Lisäksi Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikölle pitää rakentaa nykyistä selkeämpi toimintamalli.

Kaupunginhallitus antoi linjauksensa tänään maanantaina.

– Näin yritetään löytää tie parantaa etenkin nuorten huumehoitoa, apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) sanoo tuoreeltaan kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Hänen mukaansa kaupunginhallitus oli linjauksessaan hyvin yksimielinen. Linjaus annettiin samassa yhteydessä, kun kaupunginhallitus sai tilannekatsauksen Tampereen huumehoidosta.

– Kaupunginhallituksen linjaus on selkänoja, johon voidaan nojata.

Ensi viikolla myös sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa. Loukaskorpi ennakoi, että lautakunta ehkä jättää samansisältöisen ponnen.

Kaupunginhallitus ei asettanut aikataulua uudistuksille.

– Ehkä sosiaali- ja terveyslautakunta asettaa tämän perälaudan.

”Nuorten huumeidenkäyttäjien asema toivottavasti paranee”

Loukaskorpi kertoo, että Tampereen kaupungin terveys- ja sosiaalipalvelujen johtaja Taru Kuosmanen ja palvelujohtaja Maritta Närhi tapaavat myös johtavia sosiaalityöntekijöitä kuullakseen heidän näkemyksiään siitä, mitä ongelmia ja puutteita Tampereen huumehoidossa on.

Tampereen huumehoidon puutteita, muun muassa hoitoon pääsyn vaikeutta, on kritisoitu julkisuudessa paljon. Huumeriippuvaisen pojan äiti Marjo Tavast kuvasi ongelmaa poikansa kohtaamien esteiden valossa Aamulehden 23.2. julkaisemassa jutussa.

Loukaskorpikin viittaa tähän tapaukseen:

– Kaupunginhallituksen uusi linjaus ei tietenkään enää auta tämän yksittäisen perheen poikaa niissä vaikeuksissa, joita hänellä on ollut avunsaannissa, mutta toivon, että se tulevaisuudessa parantaa muiden nuorten huumeidenkäyttäjien asemaa.

Loukaskorpi huomauttaa, että koska huumeidenkäyttäjien määrä kasvaa, pitää miettiä myös määrärahojen lisäystä.

– Emme voi esittää palveluille vain toiveita, jos ei anneta myös määrärahoja.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat