Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään Hiedanrannan kahden yhtiön mallin. - Tampere - Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään Hiedanrannan kahden yhtiön mallin

Hiedanrannan vanhalle teollisuusalueelle on kaavailtu asuinaluetta ja yrityskeskittymää.

Tampereen kaupunginvaltuusto kokouksessa 20.8.2018.

15.4.2019 16:37 | Päivitetty 15.4.2019 18:41

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kahden yhtiön mallin Hiedanrannan kehittämistyöhön.

Hiedanrannan Kehitys Oy huolehtii kehitysohjelman toteuttamisesta. Hiedanranta kommandiittiyhtiön omistukseen siirretään kaupungin omistamia maa-alueita ja se toteuttaa alueen investoinnit ja tekee yhteistyötä yksityisten toimijoiden ja muiden maanomistajien kanssa.

Valtuusto hyväksyi myös Ilkka Sasin (kok.) pilaantuneita maa-alueita käsittelevän toivomusponnen. Sen mukaan pilaantuneista maista tulee tehdä vaiheittainen kokonaisselvitys, jossa ensin selvitetään alueet ja toisessa vaiheessa hallintasuunnitelma ja riskiarviot. Selvitystyö aloitetaan Hiedanrannan teollisuusalueesta.

Kaupunki tekee 750 000 euron sijoituksen kommandiittiyhtiön pääomaan ja ostaa Hiedanrannan kehitys oy:n osakkeita 50 000 eurolla.

Esityksen mukaan vuoden 2019 kaupungin talousarviota muutetaan siten, että elinvoima- ja osaamislautakunnan Hiedanrannan kehitysohjelman talousarvioon siirretään 480 000 euroa yhdyskuntalautakunnan sekä 350 000 euroa asunto- ja kiinteistölautakunnan Hiedanrannan kehitysohjelmalle kohdistettuja menoja.

Eduskuntaan äänestetyt kukitettiin

Kaupunginvaltuusto aloitti kokouksensa onnittelemalla eduskuntaan valituksi tulleita valtuuston jäseniä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos