Rammsteinin keikat näkee periscopesta - Tampere - Aamulehti

Rammsteinin loppuunmyydyt keikat voi nähdä myös ilmaiseksi – ravintolan terassi on auki keikkojen aikana

Ravintola Periscopen terassilta näkee suoraan Ratinan stadionille, jossa Rammsteinin keikat järjestetään. Lähimmät paikat terassilta myytiin seurueille heti keikkojen julkistamisen jälkeen.

Periscopen terassilta on suora näkymä Rammsteinin keikalle.

9.8.2019 8:01 | Päivitetty 9.8.2019 8:01

Aamulehti

Saksalainen metalliyhtye Rammstein tarjoaa perjantaina ja lauantaina Ratinan stadionilla ennennäkemättömän liekkimeren. Rautapihaa muistuttavaa pyrotekniikan täytteistä stadionin tapahtumaa on mahdollista käydä katsomassa korkeuksista myös ilmaiseksi.

Lava on rakennettu stadionin läntiseen päätyyn, joten sinne on suora näkymä Ratinan kauppakeskuksen katolta Periscope-ravintolan terassilta. Ravintolan terassille mahtuu pari sataa henkeä ja sinne on ilmainen pääsy.

Periscopen toisen yrittäjän Katja Rastaksen mukaan ihmisillä on tiedossa terassin hyvä sijainti, vaikka sitä ei ole erityisemmin markkinoitu.

Esimerkiksi viime vuonna terassi oli samoihin aikoihin aivan täynnä, kun Popedalla oli elokuussa Ratinassa keikka, ja lava oli myös rakennettu länsipäätyyn.

Kaikki pöytäryhmät on jo myyty

Stadionia lähimmästä terassin päädystä löytyy kuusi sohvaryhmää, jotka kaikki on myyty eri seurueille.

– Ne myytiin silloin heti ekana päivänä, kun Rammsteinin lauantain keikasta tuli tieto, kertoo Rastas.

Sohvaryhmät ovat vapaasti varattavissa aina kun stadionilla tapahtuu jotain. Rastaksen mukaan etenkin yritykset ovat innokkaita varaamaan niitä. Rammsteinin keikkapäiviksi yhden sohvaryhmän sai varattua muutamalla sadalla eurolla.

– Lisäksi siihen kuuluu pullo shampanjaa, pullo valkkaria tai punkkua ja sitten seurueen käytössä on vip-host.

Ravintolalla ei kuitenkaan aina ole tiedossa, miten päin stadionille keikkalavat rakennetaan. Rammsteinin keikan suunnitelman ravintoloitsijat tarkistivat lipunmyynnin sivuilta, johon oli piirretty kartta.

Rastaksen mukaan esimerkiksi Blockfestit rakennetaan aina stadionin itäpäätyyn, niin että terassilta ei lavan tapahtumia näe.

– Blockit on muutenkin aika hiljainen viikonloppu meille, ei hirveästi käy edes ihmisiä syömässä.

Lava sijoittuu kauppakeskuksen vastakkaiseen päätyyn.

Vaihteleva sää keikoilla

Perjantaille on tällä hetkellä luvattu vaihtelevaa säätä. Lämpötila pyörii 20 plusasteen korvilla ja Iltapäivällä kello 12 ja 16 välillä voi tulla ajoittaisia sadekuuroja.

Lue lisää:Loppuviikolle ennustetaan ukkosia ja poutaa - konserttikävijöiden kannattaa varautua epävakaaseen säähän.

Jos riennät stadionille jo hyvissä ajoin, saatat saada ennen keikkaa pienen esikasteen, sillä kello 18 aikaan on luvassa ukkosta ja hieman sadetta. Mutta sen jälkeen on tarjolla poutasäätä koko loppu illaksi. Pääesiintyjä aloittaa vasta 20.30, joten itse keikan aikana sään pitäisi helliä.

Lauantaille vuorostaan on koko päiväksi luvattu aurinkoista keliä ja lämpötilan pitäis kohota parhaimmillaan 20 plusasteeseen. Lauantain ja sunnuntain väliselle yölle on luvattu runsasta sadetta, mutta ennusteen mukaan se alkaa vasta keikan jälkeen. Lauantaina on siis mahdollisuus jälkikasteeseen.

Torstaina päivällä stadionilla oli rakentajilla vielä kova tohina käynnissä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: