Tampereen rantatunneli on kiinni nyt vain harvoin - Tampere - Aamulehti

Poikkeusolot näkyvät selvästi Tampereen ruuhkasumpussa: ”Tunneli taisi olla viime viikolla kerran kiinni”

Autojen pääsyä Tampereen Rantatunneliin joudutaan usein rajoittamaan etenkin perjantain iltapäiväruuhkassa. Poikkeusolojen aikana tunneli on ollut vain kerran kiinni.

Rantatunnelista ajaa jo keskimäärin 46 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tunneli avattiin marraskuussa 2016.­

3.4.2020 20:04

Aamulehti

Tampereen Rantatunneli on poikkeusolojen aikana jouduttu sulkemaan vain kerran, sanoo tieliikennepäivystäjä Jori Hildén Tampereen tieliikennekeskuksesta.

– Tunneli taisi olla viime viikolla kerran kiinni, hän sanoo.

Hildén arvioi, että liikenteen määrä on laskenut noin kolmanneksella. Tampereen keskuksesta hallitaan liikennettä Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Savossa.

Rantatunneli mullisti Tampereen kolme vuotta sitten – Katso laaja kuvakooste ja huimat videot: huuhkaja valvontakamerassa, vauvan syntymä, dramaattinen takaa-ajo

Ruuhkaa rantatunnelin sulun jälkeen marraskuussa 2016. Tunnelin sulkeminen näkyy myös muualla kaupungissa. ­

Normaalioloissa tunnelissa usein sulkuja

Marraskuussa 2016 avattu Rantatunneli on jouduttu usein sulkemaan ruuhka-aikoihin tai rajaamaan tunneliin päästettävien autojen määrää.

Tunnelin säännöllinen sulkeminen vaikeuttaa tuhansien autoilijoiden liikkumista ja ruuhkauttaa pahimmillaan pahasti myös muita teitä ja katuja. mitäs

Aamulehti julkaisi tammikuussa 2019 tunnelibotin, joka näyttää jatkuvasti Rantatunnelin tilanteen ja ilmoittaa, kun tunnelin kaistoja suljetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?