Taksi Tampere ottaa käyttöön enimmäishinnoittelun myös taksitolpalla, Kilpailu- ja kuluttajavirasto muutti ohjeistustaan: "Olemme erittäin tyytyväisiä" - Tampere - Aamulehti

Taksi Tampere ottaa käyttöön enimmäishinnoittelun myös taksitolpalla, Kilpailu- ja kuluttajavirasto muutti ohjeistustaan: "Olemme erittäin tyytyväisiä"

Kaikissa Taksi Tampere -brändin alla ajavissa taksiautoissa on maaliskuun ensimmäisestä päivästä alkaen voimassa enimmäishinnoittelu.

1.3.2019 8:39 | Päivitetty 1.3.2019 9:13

Taksi Tampere ottaa kaikissa takseissaan käyttöön enimmäishinnoittelun tästä päivästä lähtien. Yhtiön mukaan kaikissa yhtiön taksimatkoissa noudatetaan tästä lähin enimmäishinnoittelua siitä riippumatta, onko taksi otettu tolpalta, pysäytetty kadulta vai tilattu välityskeskuksesta.

Enimmäishinta

Enimmäishinnalla tarkoitetaan suurinta hintaa, jonka taksi veloittaa asiakkaalta kilometriä kohden ja enimmäishintaa, joka veloitetaan aloitusmaksuna. Nyt Taksi Tampere on ottanut ylärajan käyttöön myös tolppa-ajoissa.

Tähän asti kuljettaja on periaatteessa voinut pyytää tolpalta vaikka viiden euron kilometritaksaa, jos asiakas ei ole asiasta neuvotellut.

Taksi Tampereen kilometritaksa on 1,84 euroa kilometriltä arkisin. Lisäksi hintaan tulee aloitusmaksu. Sesonkiaikoina hinnat ovat korkeammat. Taksiyhtiöt saattavat periä myös muita maksuja.

Tähän asti taksiyrittäjä on määrännyt taksitolpalta otetun kyydin hinnan itse tai neuvotellut sen asiakkaan kanssa. Aiemmin Taksi Tampereen enimmäishinnat ovat olleet voimassa vain taksin tilaajille vaihteen tai mobiilisovelluksen kautta.

Tiedotteen mukaan syy muutokseen on Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) helmikuussa päivittämä ohjeistus, jonka mukaan enimmäishintaa on sovellettava kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin. Aiemmassa ohjeistuksen tulkinnassa enimmäishinnat eivät ole koskeneet tolppakyytejä.

Näin KKV perusteli helmikuussa päivitettyä ohjeistusta:

KKV on aikaisemmin taksialalle antamassaan neuvonnassa katsonut, että kuluttajat saattavat hyötyä yhteisesti sovituista enimmäishinnoista esimerkiksi puhelimitse tai sovelluksen välityksellä taksia tilattaessa. Kuluttajille saattaa kuitenkin syntyä perusteltu odotus siitä, että enimmäishinta soveltuu kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin. Virasto katsookin, että enimmäishinnoittelusta mahdollisesti saatava kuluttajahyöty edellyttää lähtökohtaisesti, että enimmäishintaa sovelletaan kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin.

Taksi Tampere pitää tiedotteensa mukaan uutta ohjeistusta hyvänä.

–Olemme erittäin tyytyväisiä KKV:n täsmennykseen. Tämä on hyvä asia asiakkaiden kannalta. Täsmennys selkeyttää tilannetta asiakkaan näkökulmasta merkittävästi, toteaa Taksi Tampereen toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi tiedotteessa.

Taksi Tampere kertoo tiedotteessa, että hinnat eivät muutu uuden ohjeistuksen myötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos