Yli 400 jäi kiinni ylinopeudesta tunnin aikana Paasikiventiellä - Tampere - Aamulehti

Onko tässä Tampereen pahin sakkorysä? Kamera välähti yli 400 kertaa tunnissa – Poliisi: "Todella poikkeuksellista"

Poliisi valvoi nopeuksia Tampereen Paasikiventiellä perjantaina. Kuvituskuva.

21.4.2018 20:14 | Päivitetty 22.4.2018 17:47

Poliisille on jo tuttua, että Tampereen Paasikiventiellä viis veisataan nopeusrajoituksista. Ylikomisario ja poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kirjoitti Twitteriin perjantaina 20. huhtikuuta, että Paasikiventiellä oli välähtänyt kamera yli 400 kertaa tunnin aikana, kun poliisi oli paikalla tekemässä nopeusvalvontaa.

Pastersteinin mukaan pahimmat kaahaajat ajoivat lähes 100 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

–Se on ihan huikea ylinopeus.

Pasterstein sanoo, että autoilijoilla on ollut Paasikiventiellä aiemminkin kaasujalka herkässä.

–Kaverit, jotka olivat siinä valvontaa tekemässä, ovat olleet siinä usein. He sanoivat, että aina tulee yhtä paljon.

Pastersteinin mukaan lähiviikkojen aikana paikalla aiotaan mahdollisesti tehdä useamman tunnin mittainen valvontamaraton. Nyt valvontaa tehtiin kokonaisuudessaan parin tunnin ajan.

Kaahataanko Paasikiventiellä vai onko nopeusrajoitus liian alhainen? Kerro mielipiteesi artikkelin lopussa olevassa kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia osoitteeseen al.online@aamulehti.fi

Lisää valvontaa

Pasterstein ei itse tunne kovin hyvin Tamperetta, eikä tästä syystä osaa sanoa, mistä syystä Paasikiventiellä ajetaan ylinopeutta. Hän ei ota sen tarkemmin kantaa paikalla olevaan nopeusrajoitukseen.

–Tienpitäjä on katsonut, että 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus on perusteltu ja mehän ei lähetä sitä kyseenalaistamaan. Meidän tehtävä on valvoa ja tienpitäjä laittaa liikennemerkit.

Pastersteinin mielestä yli 400 välähdystä tunnin aikana on iso määrä, jos sitä vertaa moniin muihin paikkoihin Suomessa. Esimerkiksi Mestarintunnelissa Kehä I:llä kamera välähtää ylinopeutta ajaville 800–900 kertaa päivässä.

–Todella poikkeuksellista, varsinkin, kun kyseessä ei ole tietyömaa, vaan paikassa on ihan normaalit liikennejärjestelyt. Valtakunnan tasolla välähdysmäärät ovat todella poikkeuksellisia. Menee sinne top 5:een historiassa.

Pasterstein kertoo, että autoilijat ovat erityisen huonoja noudattamaan nopeusrajoituksia tietyömaiden lähellä.

–Ei niistä nopeusrajoituksista oikein tahdota välittää. Se on tietenkin huono juttu.

Pasterstein uskoo, että asiaa ei voida ratkaista muuta kuin valvontaa lisäämällä.

–Kun lappuja tulee kotiin ja valtio käy lompakolla, niin kyllä ajokäyttäytyminen muuttuu.

Korjaus 21.4.2018 klo 21.14: Korjattu Paasikiventie Paasikivenkaduksi.

Korjaus 22.4.2018 klo 17.46: Korjattu Paasikivenkatu takaisin Paasikiventieksi. Paasikivenkatu muuttuu Paasikiventieksi Sahasaarenkadun risteyksen kohdalla idästä päin tultaessa. Ajantasainen tiekartta löytyy Tampereen kaupungin sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: