Nämä kolme nuorta arkkitehtiä suunnittelevat Tampereen paraatipaikkoja - Tampere - Aamulehti

Arkkitehtikolmikko suunnittelee kaksi Tampereen merkittävintä uutta asuinaluetta – Keitä ovat nämä poikkeuksellisen paljon valtaa saaneet nuoret miehet?

Pienen tamperelaistoimiston nuoret arkkitehdit ovat voittaneet kaksi merkittävää kilpailua: heidän ideoistaan syntyvät sekä Hiedanrannan että Viinikanlahden uudet asuinalueet. Keitä ovat Lassi Viitanen, Janne Ekman ja Teemu Paasiaho? Ja millaisen tulevaisuuden Tampereen he ovat suunnitelleet?

Tähän soutukeskuksen kelluvan laiturin linjaan yhdistyy tuleva kevyen liikenteen väylä Tammerkoksen rantareitiltä. Arkkitehdit Janne Ekman, Lassi Viitanen ja Teemu Paasiaho ovat piirtäneet tälle paikalle Viinikanlahden tulevan saunapaviljongin. Taustalla siintävät Ratinansilta ja Ratinanrannan kerrostalot.

14.6.2020 7:00 | Päivitetty 14.6.2020 7:47

Aamulehti

Lielahden kartanon yläkerran kokoushuone ehti tulla tutuksi Lassi Viitaselle, Janne Ekmanille ja Teemu Paasiaholle. Sen pöydän ympärillä arkkitehdit ovat istuneet Hiedanrannan suunnittelukokouksissa vuosina 2017 ja 2018.

Kolmikko oli mukana Buenaventura-arkkitehtikollektiivissa, joka voitti Hiedanrannan kansainvälisen suunnittelukilpailun kolme vuotta sitten. Lukuisista suunnitelmista Lielahden kartanon kokoushuoneen seinillä voi seurata, miten uusi kaupunginosa on sen jälkeen muotoutunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos