Tampereen hotellit ovat viikonloppuna aivan täynnä - Tampere - Aamulehti

Tampereelta on lähes mahdotonta löytää hotellihuonetta viikonlopuksi – Maksaisitko yhdestä yöstä näin paljon?

Hotellihuoneiden varausrumba alkoi välittömästi Rammstein-yhtyeen konserttien varmistuttua. Hotellit hinnoittelevat huoneensa muun muassa kysynnän mukaan.

Moro-maratoonarit kirmaavat Torni-hotellin huipulle lauantaina.

5.8.2019 17:23 | Päivitetty 6.8.2019 21:14

Aamulehti

Tamperelaisissa hotelleissa on tulevana Rammstein-viikonloppuna täyttä.

Saksalaisyhtyeen kaksi konserttia Ratinan stadionilla on loppuunmyyty. Yleisöksi odotetaan molempina konserttipäivinä perjantaina ja lauantaina yli 30 000 ihmistä.

Vapaan hotellihuoneen löytäminen Tampereen keskustasta perjantain ja lauantain väliseksi yöksi vaikuttaa mahdottomalta.

Maanantaina iltapäivällä kello 15 aikaan Hotels.com ja Trivago tarjosivat majoitusta vain liki 40 kilometrin päässä keskustasta, Murikanrannassa.

Kolmas vastaava sivusto, Booking.com, ohjasi maanantaina iltapäivällä majoitusta etsivän Pinsiöön, Kangasalle tai Tampereen keskustan huoneistoihin, joissa yöpyminen maksaa 625–825 euroa yöltä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Tampereen keskustan hotelleissa on sivustojen perusteella väljempää. Tapahtumaviikonloppu näkyy kuitenkin jäljellä olevien hotellihuoneiden hinnoissa.

Lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä kahden hengen hotellihuoneessa sai maanantaina iltapäivällä maksaa sivustojen mukaan noin 270–380 euroa.

Varauksia tehtiin heti konsertin varmistuttua

Radisson Blu Grand Hotel Tammer on yksi niistä Tampereen keskustan hotelleista, joissa on on perjantaina täyttä. Lauantain ja sunnuntain väliselle yölle on sen sijaan vapautunut muutamia hotellihuoneita.

– Varauksia tehtiin heti, kun ensimmäisestä Rammsteinin keikasta ilmoitettiin. Samoin kävi lisäkeikan kanssa, hotellinjohtaja Jaana Kariskoski kertoo.

Hotellinjohtajan mukaan on tavallista, että hotellihuoneet varataan heti, kun tapahtuman ajankohta on varmistunut.

Kariskoski muistuttaa, että hotellit hinnoittelevat huoneensa kysynnän mukaan. Sillä, onko vapaana yksi, pari vai kymmenkunta huonetta, ei kuitenkaan hänen mukaansa ole suurta merkitystä hinnalle. Sen viimeisen jäljellä olevan huoneen hinta ei siis nouse pilviin.

Varaustilanne pysynee muuttumattomana

Torni-hotellin huoneet varattiin samoina päivinä, kun tiedot Rammsteinin konserteista julkaistiin.

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää kertoo, että sen jälkeen varaustilanteessa on tapahtunut pieniä muutoksia. Lähinnä kyse on ollut siitä, että muusta syystä kuin konsertin vuoksi hotelliyön varannut asiakas on perunut tulonsa.

– Vapautuneet huoneet ovat menneet samantien, Kankaanpää sanoo.

Hän arvioi, että tapahtumaviikolla hotellihuoneiden varaustilanteessa ei enää tapahdu muutoksia.

Myös Scandicin hotellihuoneista suurin osa on varattu viikonloppuna. Hotelliketjun kotisivujen mukaan vapaita huoneita on ainoastaan Hämeenkadulla ja Pyynikillä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Viestintäpäällikkö Johanna Uimonen kertoo, että etenkin vuosittain järjestettävien tapahtumien aikaan hotellihuoneita saatetaan varata jopa vuosi etukäteen, heti, kun edellinen tapahtuma on ohi.

Jutussa mainitut hotelliöiden hinnat on poimittu Booking.com-, Trivago- ja Hotels.com-sivustoilta maanantaina 5.8. noin kello 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut