Tampereen Suomi–Ruotsi-maaottelun kohtalo jäi auki – perinteikäs yleisurheilutapahtuma järjestetään, jos maiden väliset sisärajatarkastukset poistuvat - Tampere - Aamulehti

Tampereen Suomi–Ruotsi-maaottelun kohtalo jäi auki – perinteikäs yleisurheilutapahtuma järjestetään, jos maiden väliset sisärajatarkastukset poistuvat

Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelulla on pitkä ja värikäs historia.

7.8.2020 16:59 | Päivitetty 7.8.2020 17:38

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu järjestetään syksyllä Tampereella, jos sisärajatarkastukset maiden väliltä poistuvat. Urheiluliiton hallitus teki asiasta yksimielisen päätöksen ylimääräisessä kokouksessaan.

Maaottelu on määrä järjestää Tampereella 5.–6. syyskuuta. Tapahtuman järjestelyjä ja lipunmyyntiä jatketaan normaalisti siihen saakka, kunnes Suomen hallitus ottaa seuraavan kerran kantaa maahantulorajoituksiin maanantaina 17. elokuuta alkavalla viikolla 34.

–  Olen todella tyytyväinen siihen, että löysimme lopulta maaottelukysymykseen yksimielisen ja selkeän ratkaisun. Päätöksessämme korostuvat Urheiluliiton vastuullisuus näinä yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina ja kunnioitus sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön meille antamia linjauksia kohtaan, kertoo tiedotteessa SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

Varsinkin Ruotsin koronatilanne on ollut pandemian aikana vaikea. Maassa on Worldometer-tilastosivuston mukaan yli 82  000 koronatartuntaa ja lähes 5  800 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Jos maaottelua ei tänä vuonna järjestetä, Tampereelle rakentuu kotimaisen yleisurheilukauden huipennuskisa.

–  Neuvottelemme mahdollisen korvaavan tapahtuman järjestämisestä ja sen yksityiskohdista hyvässä yhteistyössä Tampereen Pyrinnön ja Ylen kanssa, Itani sanoo.

Näin perinteinen Suomi–Ruotsi-maaottelu järjestyisi mahdollisimman turvallisesti Tampereella, esillä kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa: ”Tuntuisi oudolta, ettei Ratinaan saisi ottaa katsojia”

Suomen ja Ruotsin välisillä yleisurheilumaaotteluilla on pitkä perinne. Maaotteluja on järjestetty vuodesta 1925 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut