Loppuviikolle ennustetaan ukkosia ja poutaa – konserttikävijöiden kannattaa varautua epävakaaseen säähän - Tampere - Aamulehti

Loppuviikolle ennustetaan ukkosia ja poutaa – konserttikävijöiden kannattaa varautua epävakaaseen säähän

Rajuja ukkospuuskia ei ole luvassa, mutta voimakkaisiin sateisiin kannattaa varautua.

Viime vuoden Tammerfestissa moni festarikävijä kantoi mukanaan varusteita sateen varalta.

7.8.2019 20:21

Aamulehti

Tampereella järjestetään loppuviikolla useita suurtapahtumia. Torstaina ja perjantaina sää on monin paikoin epävakaa, mutta lauantaina luvassa on poutaa.

Torstaina Tampereella vietetään tapahtumien yötä, jolloin ulkoilmaohjelmaa on eri puolilla kaupunkia. Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo, että torstaina Pirkanmaalla on noin 20 astetta lämmintä. Päivällä saattaa ilmaantua joitain sade- ja ukkoskuuroja.

– Suurimman osan päivää on puolipilvistä ja tuuli on varsin heikkoa, Kokko sanoo.

Perjantain sää on Kokon mukaan lähestulkoon kopio torstaista, mutta aurinko saattaa paistaa hieman enemmän. Hän ei osaa vielä sanoa varmaksi, onko perjantaina ukkosia.

– Pirkanmaan itä- ja eteläpuolella on ukkosta perjantaina eli todennäköisesti myös silloin saadaan joitain sade- ja ukkoskuuroja.

Voimakkaisiin sateisiin kannattaa varautua

Perjantaina Tampereella järjestetään suuria ulkoilmakonsertteja. Rammstein esiintyy Ratinassa ja Tampere Filharmonia Sorsapuiston puistokonsertissa.

Lauantaina sää paranee huomattavasti. Tuolloin Rammstein esiintyy toista kertaa Ratinassa.

– Sää muuttuu huomattavasti aiempiin päiviin verrattuna. Lauantaina on suorastaan poutaista ja lämpimämpää. Tampereella on selkeää tai puolipilvistä eikä ukkosia ole näkyvissä, Kokko sanoo.

Kokko sanoo, että torstain ja perjantain sade- ja ukkoskuurot eivät todennäköisesti ole kovin rankkoja. Yllätyksiin kannattaa silti varautua.

– Jos useampi tiukka sadekuuro osuu peräkanaa, samalle alueelle voi kertyä isompikin sademäärä. Yksittäinen kuuro ei ole todennäköisesti kovin raju, Kokko sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: