Poikkeuksellinen muumimukikokoelma huutokaupattiin Tampereella – yhden erityisen mukin hinta nousi tuhansiin euroihin - Tampere - Aamulehti

Poikkeuksellinen muumimukikokoelma huutokaupattiin Tampereella – yhden erityisen mukin hinta nousi lähes 10 000 euroon

Huutokauppa Ekman myi sunnuntain huutokaupassa hulppean muumikokonaisuuden. Kahdessa eri lyönnissä myytiin 93 mukia sisältävä kokonaisuus sekä Fazer-muki.

Meklari Martti Ekman odottaa sunnuntaita jännittyneenä.

4.5.2019 15:30 | Päivitetty 5.5.2019 18:59

Tamperelainen Huutokauppa Ekman myi tänään sunnuntaina kaksi hulppeaa muumimukikohdetta. Omana lyöntinään myytiin 93 mukin kokonaisuus, josta löytyvät kaikki muumimukit vuodesta 1990 lähtien tämän vuoden ensimmäiseen mukiin. Sarjasta erotettuna kohteena myydään lisäksi vuonna 2004 ilmestynyt Fazer-muki, jota on tehty ainoastaan 400 kappaletta.

Huutokauppa Ekmanin meklarin, Martti Ekmanin, mukaan myyntiin on selvät sävelet.

Katso video myynnin jälkeen:

– Kummankin kohteen lähtöhinta oli 6 000 euroa. Molemmista on jo tullut ennakkotarjouksia, eli hinta on ehtinyt nousta jonkin verran lähtötasosta. En kuitenkaan kerro, millaisissa summissa nyt liikutaan, Ekman kertoi ennen huutokauppaa.

Ensimmäisenä myytiin harvinainen Fazer-muki. Siitä tehtiin 8 200 euron ennakkotarjous, eikä kilvoittelijoita löytynyt enää yleisön joukosta. Näin ollen vasarahinta oli tuo 8 200 euroa.

Verot ja kulut mukaan laskettuna ostaja pulittaa muumimukistaan peräti 9 840 euroa.

Harvinainen Fazer-muki myydään sunnuntain huutokaupassa.

Heti perään myytiin 93 mukin kokoelma. Sen hinta jäi lopulta pari tonnia pienemmäksi. Ostaja huusi kokoelman puhelinhuutona 6 100 eurolla, ja myös tämä kauppa oli nopeasti taputeltu.

Veroineen ja kuluineen kokoelman kokonaishinnaksi muodostui 7 320 euroa.

Aamulehti näytti huutokaupan suorana lähetyksenä, katso kooste alta:

Huutokauppa Ekmanin meklarin, Martti Ekmanin, mukaan myyntiin oli selvät sävelet.

– Kummankin kohteen lähtöhinta oli 6 000 euroa. Molemmista on jo tullut ennakkotarjouksia, eli hinta on ehtinyt nousta jonkin verran lähtötasosta. En kuitenkaan kerro, millaisissa summissa nyt liikutaan, totesi aiemmin.

Hulppea muumimukisarja sisältää 93 mukia.

Tupa täyteen

Tupa täyteen

Huutokaupan tiloihin mahtui sunnuntaina parisataa henkeä. Ekman toivoi ennen sunnuntaita, että pelkät tapahtuman ihmettelijät eivät tällä kertaa lähtisi liikkeelle.

– On ennakoitavissa, että huutajia on tulossa melkoinen määrä, sillä myynnissä on paljon muutakin tavaraa. Toivonkin, että kaikki tavaran ostosta kiinnostuneet mahtuvat paikalle.

Sarjassa on mukana myös haluttu Muumipeikko unelmoi –muki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut