Sarjakairaaja iski Tohlopin luisteluradalle: Reikiä "kahdenkymmenen metrin matkalla kummallakin puolen rataa" - Tampere - Aamulehti

Sarjakairaaja iski Tohlopin retkiluisteluradalle – reikiä kahdenkymmenen metrin matkalla kummallakin puolen rataa: "On siinä saanut hiki päässä kairata"

Sarjakairaaja jätti jälkeensä nopeasti jäätyvät reiät, mutta myös jäätyneet möykyt niiden ympärillä. Ei ole asiallista toimintaa moinen.

22.1.2019 17:56 | Päivitetty 22.1.2019 18:30

Tohlopinjärven luistelurata Tampereella on joutunut ilkivallan kohteeksi. Auraaja Tuukka Tuominen kertoo, että radalle ilmestyi koko joukko reikiä maanantain ja tiistain välisen illan ja yön aikana.

–Niitä on noin kahdenkymmenen metrin matkalla kummallakin puolen rataa puolentoista metrin välein. On siinä saanut hiki päässä kairata, sillä jää on kolmenkymmenen sentin paksuinen, Tuominen kuvailee.

Itse hän oli auraamassa rataa vielä maanantai-iltana seitsemän aikaan, jolloin kairaaja ei ollut iskenyt.

Reiät jäätyivät toki nopeasti umpeen, mutta rei'istä noussut jäähile muodosti reikien ympärille möykkyjä, joihin voi ainakin periaatteessa kompastua.

–Ne ovat onneksi radan sivussa. Moottorisahalla ja lingolla saatiin tasoitettua rataa, Tuominen kertoo.

Joka tapauksessa luistelijoiden kannattaa olla tarkkana.

Luistelusäät ovat lähiaikoina mitä mainioimmat: Ilmatieteen laitoksen kymmenen vuorokauden sääennusteen mukaan lämpötilat pysyvät Tampereella pakkasen puolella koko ennustekauden ajan.

Muokkaus 22.1.2018 kello 18.30: Jutusta poistettu pohdintaa syyllisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut