Kotilinnasäätiön hallituksen puheenjohtaja Atanas Aleksovskin asemasta: "Mielipiteeni on, että asia on kesken, eikä lopullista ratkaisua voida tehdä" - Tampere - Aamulehti

Kotilinnasäätiön hallituksen puheenjohtaja Atanas Aleksovskin asemasta: "Mielipiteeni on, että asia on kesken, eikä lopullista ratkaisua voida tehdä"

Atanas Aleksovskin asemaa Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana ja kaupungin luottamustoimissa käsitellään ensi viikolla.

14.1.2019 11:28

Kotilinnasäätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Järventie kertoo, että Kotilinnasäätiön hallitus käsittelee Atanas Aleksovskin asemaa toiminnanjohtajana 22. tammikuuta.

Miten tyytymättömyyden ilmaus tuomioon vaikuttaa asiaan?

–Kyllä se siihen vaikuttaa. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että asia on kesken. Lopullista ratkaisua ei voida tehdä, vaan se jää odottamaan hovioikeuden ratkaisua. Jos tuomio jää voimaan, niin asiaan palataan sitten, Järventie vastaa.

Oletteko keskustelleet siirrosta toisiin tehtäviin tai tehtävästä pidättämistä, kunnes asia ratkeaa?

–Aleksovski on työsopimussuhteessa Kotilinnasäätiöön, eikä työsopimuslaki tunne työstä pidättämistä, ellei hänen kanssaan toisin sovita. Voi olla, että joku siirto toiseen tehtävään näissä keskusteluissa esiin, jos joku sitä ehdottaa. Kyllä sekin voi yhtenä vaihtoehtona olla.

Atanas Aleksovski sanoo, ettei hänen kanssaan ole asiasta keskusteltu eikä hän ota kantaa asiaan.

Valtuustoryhmä käsittelee asiaa maanantaina

Aleksovskila on useita luottamustoimia, hän on muun muassa kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston jäsen. Hän on jo aiemmin ilmoittanut vetäytyvänsä näiltä luottamushenkilöpaikoilta sekä myös Finparkin hallituksen puheenjohtajuudesta ja sosialidemokraattien valtuustoryhmän vetäjän paikalta.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä käsittelee Aleksovskin asemaa ensi viikon maanantaina 21. tammikuuta.

Valtuustoryhmän vetäjä Pekka Salmi sanoo, että tyytymättömyyden ilmaus ja valitus käräjäoikeuden päätöksestä ei muuta hänen kantaansa siitä, että Aleksovskin tulisi erota luottamustehtävistä.

–Arvelin että näin tapahtuu. Siitä huolimatta kantani on, että Atanaksen tulisi tässä tilanteessa, kun tuomio on tullut, erota tehtävistä. Eduskuntavaalit ovat tulossa ja kyllä meidän pitäisi saada tämä pöytä tästä putsattua, Salmi sanoo.

Salmi sanoo, että koska valituksen käsittelyyn voi kulua vuosikin, niin se hankaloittaa luottamustehtävien hoitamista varahenkilöillä. Vetäytymisen ajan Aleskovskin luottamustoimia hoitaa hänen varahenkilönsä.

–Tämä on riippuvainen yhden ihmisen aikatauluista, ja jos hän vaikka sairastuu, niin tuoli jää tyhjäksi, Salmi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut