Tampereen Kannen näköismalli paljastettiin - Tampere - Aamulehti

Tampereen Kannen näköismalli paljastettiin – Kansi-hankkeen vierailijakeskus avautuu yleisölle lauantaina

Näköismallia ei voi olla huomaamatta ohiajavasta junastakaan, sanoo hankejohtaja Tero Tenhunen.

24.1.2019 18:25 | Päivitetty 25.1.2019 9:33

Tampereella avataan tulevana lauantaina 26. tammikuuta yleisölle Kansi-hankkeen vierailijakeskus eli hienommin Tampereen Kansi Visit Center. Tänään torstaina keskuksessa pidetään avajaiset hankkeen osapuolille ja yhteistyökumppaneille.

Tampereen Kannen näköismalli paljastettiin torstai-illan hämärissä – katso näyttävä show:

Vierailijakeskuksen edustalla on Kannen näköismalli, joka paljastettiin torstain avajaisissa.

Mallinnus on yli 15 metriä leveä ja seitsemän metriä korkea ja se on valmistettu teräksestä.

Näköismalli on tehty Libeskindin toimiston mallinnuksesta, jonka Aihio arkkitehdit on modifioinut. Näköismallin on valmistanut kangasalalainen Kauko Pitkänen. Malli tuotiin paikalle tiistaina päivällä kahdella kuorma-autolla.

–Näköismallia ei voi olla huomaamatta, kun kulkee junalla paikan ohi, kertoo hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta torstai-iltana Aamulehdelle.

Kiinnostuneet pääsevät tutustumaan vierailijakeskukseen tiettyinä päivinä. Tulevana lauantaina vierailijakeskus on avoinna kello 10–15. Vierailijakeskus sijaitsee Torni-hotellin vieressä olevassa veturitallissa.

Vierailijakeskuksessa on muun muassa SRV:n asuntomyynnin, Tampereen kaupungin ja uuden Tampereen Areenan keskeisimpien toimijoiden osastot.

Tampereen Kannen Visit Centerissä järjestetään kumppanitapaamisia, esittelytilaisuuksia sekä elämyksellisiä tapahtumia ja yleisöpäiviä.

–Alueelle ensimmäisenä valmistuva uusi huippuareena on maailmanluokan elämyskeskus ja lähtölaukaus Tampereen uudelle, upealle kaupunginosalle. Tampereen Kansi yhdistää kaupungin itä- ja länsipuolen ja tuo yhteen elämykset, asumisen, työpaikat ja urheilun ainutlaatuisella tavalla. Vierailijakeskus tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua uuteen maamerkkiimme jo etukäteen ja makustella tulevaa, Tampereen pormestari Lauri Lyly sanoo tiedotteessa.

Hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta, Tampereen pormestari Lauri Lyly, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen ja SRV Pirkanmaan markkinointipäällikkö Tuomas Kinnunen kertoivat hankkeen etenemisestä.

Korjaus 25.1. kello 9.32: Korjattu juttuun, että näköismalli tuotiin paikalle tiistaina päivällä, ei yöllä.

Tampereen Kansi

Tampereen Kansi on Sorin sillan etelä- ja pohjoispuolelle radan päälle rakennettava elämysalue.

Kokonaisuudessa on sen valmistuttua noin 1 000 asuntoa viidessä tornitalossa, noin 285 hotellihuonetta, Suomen suurin urheilu- ja tapahtuma-areena, harjoitushalli, liiketiloja, Veikkauksen kasino, toimistotiloja, pysäköintilaitos sekä kaupunkitilaa.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 550 miljoonaa euroa, joista ensimmäisen vaiheen eli eteläisen kannen ja rakennusten investointisopimuksen osuus on noin 340 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: