Pekka Salmi palaa sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtajaksi – Ryhmä haluaa Aleksovskin vetäytyvän kaupunginhallituksesta ja konsernijaostosta - Tampere - Aamulehti

Sdp:n valtuustoryhmä haluaa Aleksovskin vetäytyvän kaupunginhallituksesta ja konsernijaostosta – Pekka Salmi palaa ryhmän puheenjohtajaksi

Pekka Salmi (kuvassa vasemmalla) valittiin sdp:n valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Atanas Aleksovskin tilalle. Aleksovski on saanut syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä.

5.11.2018 23:02 | Päivitetty 5.11.2018 23:32

Tampereen sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä esittää, että Atanas Aleksovski vetäytyisi kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston luottamustehtävistä oikeusprosessin ajaksi.

Valtuustoryhmän mukaan vetäytyminen selkeyttäisi valtuustoryhmän tilannetta ja rauhoittaisi julkista keskustelua. Valtuustoryhmä kokousti Aleksovskin asemasta pitkässä kokouksessa maanantai-iltana.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen ja Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski sai viikko sitten syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Rikosepäilyssä on kyse epäselvyyksistä Kotilinnasäätiön tonttikaupoissa.

Valtuustoryhmä kokousti Aleksovskin asemasta ensimmäisen kerran jo sunnuntai-iltana.

"Tosi vaikea asia"

Maanantain kokouksessa sdp:n valtuustoryhmä valitsi myös yksimielisesti uudeksi puheenjohtajakseen Pekka Salmen. Salmi oli ryhmän puheenjohtajana kaksi kautta ennen vuoden 2017 vaaleja. Hän on myös Tampereen entinen apulaispormestari.

–Tämä oli meille tosi vaikea asia. Päätös oli kuitenkin yksimielinen, ja se antaa hyvän pohjan mennä eteenpäin. Tiedossa ei ole, mitä Aleksovski aikoo tehdä. Keskustelut hänen kanssaan jatkuvat, Salmi sanoo.

Salmen mukaan asiaan palataan valtuustoryhmän kokouksessa viikon kuluttua.

–Toivon, että pystyn vakauttamaan ryhmän toiminnan. Toivottavasti nyt pystytään keskittymään asioihin, joiden takia politiikassa ollaan. Nyt asia-asiat ovat jääneet taka-alalle, Salmi sanoo.

Aleksovski ilmoitti jo aiemmin luopuvansa valtuustoryhmän puheenjohtajan paikasta oikeusprosessin ajaksi. Kaupungin sisäisen ohjeistuksen vuoksi hän joutui luopumaan myös Finnpark oy:n hallituksen puheenjohtajan pestistä, johon hänet valittiin huhtikuussa.

Perjantaina Kotilinnasäätiön hallitus linjasi kokouksessaan, että Aleksovskin asemasta Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana päätetään myöhemmin.

Asiasta kokoustettiin kaksi kertaa

Valtuustoryhmä keskeytti sunnuntain kokouksen ja päätti jatkaa maanantaina, koska Aleksovski ei sunnuntaina päässyt paikalle, ja häntäkin haluttiin kuulla asiassa. Valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Ilpo Sirniö kuvaili sunnuntain keskustelua vilkkaaksi.

–Valtuustoryhmässä nousi sunnuntaina paljon kysymyksiä eikä Atanas itse päässyt paikalle vastaamaan. Siksi katsottiin viisaammaksi jatkaa maanantaina, Sirniö sanoi maanantaina ennen kokouksen alkua.

Tampereen kaupunginjuristi Jouko Aarnio sanoi Aamulehdelle aiemmin uskovansa, että Aleksovskin tapaus käsitellään jollain tavalla myös kaupunginhallituksessa.

Tapauksen esitutkinnassa selvitettiin, ovatko myös hallituksen jäsenet väärinkäyttäneet luottamusasemaansa, mutta hallituksen jäseniä koskeva rikosepäily päättyi lopulta kihlakunnansyyttäjän tekemään syyttämättäjättämispäätökseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos