Kotilinnasäätiön hallitus päätti: Aleksovski saa toistaiseksi jatkaa toiminnanjohtajana - Tampere - Aamulehti

Kotilinnasäätiön hallitus kokoontui: Aleksovskin asemasta päätetään myöhemmin

Kotilinnasäätiön hallitus päätti tänään kokouksessaan, ettei säätiöllä ole vaatimuksia Aleksovskia kohtaan tulevassa oikeudenkäynnissä.

2.11.2018 11:40 | Päivitetty 2.11.2018 13:53

Atanas Aleksovskin asemasta Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana päätetään myöhemmin.

Säätiön hallitus kokoontui perjantaiaamuna ja valtuutti asianajaja Markku Lehtolan käymään keskustelun kaupungin kanssa siitä, voiko Aleksovski jatkaa tehtävässään. Sääntöjen mukaan keskustelu on käytävä ennen kuin säätiön hallitus voi päättää toiminnanjohtajan asemasta. Aleksovskia vastaan on nostettu syyte luottamusaseman väärinkäytöstä.

Asianajaja Markku Lehtola kertoo, että hän käy keskustelut kaupungin kanssa mahdollisimman nopeasti, parin viikon sisällä. Sen jälkeen säätiön hallitus päättää, mikä Aleksovskin asema toiminnanjohtajana.

Hallitus päätti asianajaja Lehtolan esittelyn jälkeen, ettei säätiöllä ole rangaistus- tai korvausvaatimuksia Aleksovskia kohtaan tulevassa oikeudenkäynnissä.

Hallituksen puheenjohtaja Timo P. Nieminen ei halua kommentoida asiaa sen ollessa kesken.

Lehtolan välittämässä tiedotteessa kerrotaan, mitä hallitus päätti kokouksessaan.

Se katsoo, että väitetty luvaton siirto on tapahtunut säätiön ja sen täysin omistaman asunto-osakeyhtiön välillä eli säätiön sisällä. Asuntoyhtiön osakekannan myynti on ollut hallituksen näkemyksen mukaan täysin laillista.

"Toiminnanjohtaja on voinut perustellusti olla siinä käsityksessä, että siirrolle on kaupungin suostumus. Osakkeiden kaupan myötä säätiö sai toimintaansa varoja 375 000 euroa ja kaupunki 775 000 euroa, mitkä ilman järjestelyä olisivat jääneet saamatta eli järjestely on ollut koko konsernin kannalta järkevä ja kannattava, tiedotteessa sanotaan.

"Mitään vahinkoa ei siis ole aiheutunut eikä missään tapauksessa kyse ole mistään henkilökohtaisesta intressistä vaan Säätiön edun mukaisesta toiminnasta."

Lue lisää: Kotilinnasäätiön ja Tampereen demarivaikuttaja Atanas Aleksovski sai syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä

Lue lisää: Aleksovski oikeuskäsittelyn ajaksi sivuun valtuustoryhmän puheenjohtajan paikalta

Tästä epäilyssä on kyse

Rikosepäilyssä on kyse liiketoimista, joiden päätteeksi rakennuskonserni Lehto Groupiin kuuluva Rakennuskartio maksoi Tampereella Muotialantie 36:ssa sijaitsevan tontin vuokraoikeudesta Kotilinnasäätiölle 1,15 miljoonaa euroa. Kaupat Asunto oy Tampereen Nekalanpuiston osakkeista ja samalla arvotontin vuokraoikeudesta tehtiin maaliskuussa 2017.

Tontti oli vuokrattu ennen kauppoja Tampereen kaupungilta säätiölle. Maanvuokrasopimuksen perusteella säätiö ei olisi saanut siirtää tonttia rakentamattomana eteenpäin.

Esitutkinnassa myös Kotilinnasäätiön hallituksen jäseniä epäiltiin rikoksesta. Heidän osaltaan kuitenkin rikosepäily päättyi esitutkintaan tai kihlakunnansyyttäjän tekemään syyttämättäjättämispäätöksen.

Myöskään rikoksesta epäilty konsultoiva arkkitehti Jyrki Laiho ei saanut syytettä. Esitutkinnassa rikoksesta oli epäiltynä myös Tampereen entinen pormestari Timo P. Nieminen (kok.). Häntäkään vastaan ei nostettu syytteitä.

Lue lisää: Tampereen sdp:n valtuustoryhmä pitää ylimääräisen kokouksen viikonloppuna Aleksovskin vuoksi – Kaupunginjuristi uskoo, että syytettä käsitellään myös kaupunginhallituksessa

Täsmennys 2.11.2018 kello 13.51: Kotilinnasäätiön hallitus päätti perjantain kokouksessaan valtuuttaa asianajaja Markku Lehtolan käymään keskustelun kaupungin kanssa ennen kuin hallitus voi päättää Aleksovskin asemasta säätiön toiminnanjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos