Salama iski hervantalaisen lipputangon säpäleiksi - Tampere - Aamulehti

Salama iski hervantalaisen lipputangon säpäleiksi – Katso, miltä mustunut lipputanko näyttää nyt

Lipputangon narutkin mustuivat. Nyt ne roikkuvat lohduttomina ilmassa.

1.8.2018 22:04

Salama iski lipputangon päreiksi Hervannan Tohtorinkadulla keskiviikkoiltana. Paikalla ollut Eino Koskimäki kertoo, että lipputangon palaset lentelivät ympäriinsä rajun paukauksen jälkeen.

–Kuului aivan hirveä pamaus, aivan kuin haulikolla olisi ampunut. Sitten lipputangon kappaleet lensivät talojen parvekkeille, terasseille ja läheisen puun oksille, Koskimäki sanoo.

Koskimäki sanoo, että sade alkoi vasta salaman jälkeen, joten ukkonen tuli yllätyksenä.

Katso videolta, miltä lipputanko näytti salaman jälkeen:

Lipputanko on kahden taloyhtiön yhteinen. Reilusti yli 5 metriä pitkästä tangosta jäi iskun jälkeen enää noin puolet pystyyn.

Tanko katkesi salamaniskun voimasta. Sen rungossa voi nähdä mustia viiruja ja kohtia, jossa tanko on kuoriutunut säleiksi.

Koskimäki kuvailee, että lipputanko muuttui osin mustaksi salaman jälkeen. Siitä myös kuoriutui säleitä salaman voimasta.

Tapahtuman jälkeen naapurusto kokoontui ihmettelemään surkeannäköistä tankoa, jonka kärki riippui kiinni enää muutaman säleen varassa.

Pihassa pohdittiin, että luonnonilmiö olisi voinut aiheuttaa vakavavammankin vaaratilanteen, sillä eräs asukas kertoi olleensa pienen lapsensa kanssa lipputangon lähellä vain hetkiä ennen salamaniskua.

Ilmeisesti lasikuidusta tehdyn lipputangon säleitä löytyi pihapiiristä.

Tangon osat mustuivat iskun voimasta.

Lähellä myös korkeita puita

Pihapiirissä asuva Juhani Ajo kertoo olleensa muualla Hervannassa salamaniskun aikaan. Kuultuaan asiasta hän palasi kotiin ja tuli ihmettelemään, onko kyse tosiaan heidän lipputangostaan.

–Sitä minä ihmettelen, että miten se siihen tankoon osui, kun lähialueella on vielä yhtä korkeita tai tankoa korkeampia kasvavia puita, Ajo pohti.

Noin 100 metrin päässä lipputangosta asuva Ajo sanoo, että lipputanko menee todennäköisesti nyt vaihtoon.

–Seuraava liputuspäivä voi olla haasteellinen. Kuinka tuohon nyt sitten vedetään lippu tankoon, hän vitsailee.

Alun perin valkoisesta tangosta sojottaa nyt mustia tikkuja sinne tänne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut