Taysista luovutettiin väärä vainaja Tampereella - Tampere - Aamulehti

Tays luovutti väärän vainajan, joka ehdittiin tuhkata – "Pyydämme anteeksi hyvin poikkeuksellisen virheen aiheuttamaa lisätuskaa"

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan mukaan virhe on johtunut useiden asioiden ja henkilöiden epäonnekkaasta summasta.

9.5.2018 11:22 | Päivitetty 9.5.2018 14:35

Tampereen yliopistollisesta keskussairaalasta on inhimillisen virheen vuoksi luovutettu hautaustoimistolle väärä vainaja toukokuun alussa, keskussairaala kertoo tiedotteessaan. Sairaalasta noudettu väärä vainaja on tuhkattu ennen kuin virhe on tullut ilmi 7. toukokuuta 2018.

Tuhkattavaksi tarkoitettua oikeaa vainajaa ei ollut noudettu sairaalasta.

Näin Taysin toimialajohtaja kommentoi tapahtunutta keskiviikkona:

Vaihtuneiden vainajien omaisiin on sairaalan mukaan otettu välittömästi yhteyttä maanantaina, ja virhettä on pyydetty anteeksi.

–Otamme vilpittömästi osaa omaisten suruun. Pyydämme anteeksi hyvin poikkeuksellisen virheen aiheuttamaa lisätuskaa ja kannamme tästä vastuun, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen sairaalan julkistamassa tiedotteessa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen sanoo, että virhe on hyvin poikkeuksellinen.

Sairaalan mukaan virheen mahdollisuus on poistettu, sillä käyttöön on otettu välittömästi vainajien kaksoistarkastus ennen luovutusta, sairaala tiedottaa.

"Tapahtuma on järkyttänyt"

Sairaalan työntekijöitä tuetaan asian käsittelyssä, sanoo sairaanhoitopiirin vainajatoiminnasta vastaava toimialuejohtaja Sally Järvelä.

–Tapahtuma on järkyttänyt myös asiassa toimineita työntekijöitä. Olemme kaikki todella pahoillamme, Järvelä kertoo.

Omaiset ovat antaneet sairaanhoitopiirille luvan tiedottaa tapahtumasta yleisellä tasolla. Yksityiskohtaisia tietoja ei yksityisyyden suojan vuoksi voida antaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on käynnistänyt oma-aloitteisesti selvityksen asiasta ja kaikkiin tarvittaviin viranomaisiin on otettu jo yhteyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: