Kansa haluaa pinkin – ratikkayhtiötä ei kiinnosta - Tampere - Aamulehti

Kommentti: Kansa haluaa pinkin – miksi ratikkayhtiötä ei kiinnosta?

9.4.2018 10:53

Tampereen Ratikka julkaisi tänään Tampereen raitiotielle kolme värivaihtoehtoa. Ne ovat punainen, tummansininen ja vaaleansininen. Samalla se avasi kyselyn, jossa värejä voi arvioida muutamassa eri kategoriassa.

Tampereen Ratikka kysyy kunkin kolmen värin kohdalla, onko väri tyylikäs, onko se rohkea ja kestääkö se aikaa.

Mietityttää kuitenkin se, mitä Tampereen Raitiotie Oy eli Tampereen kaupungin omistama yhtiö ei kysy. Eli minkä värisen ratikan tamperelaiset haluavat. Eikä yhtiö taida myöskään haluta kuulla vastausta.

Jo vuonna 2016 Aamulehti kysyi lukijoiltaan, mikä värivaihtoehto olisi paras ratikalle. Kysely keräsi 24 000 ääntä ja pinkki vei kisasta selvän voiton 43 prosentilla. Äänestys oli epävirallinen, mutta luvut ovat selvät.

Nyt esitetyt värivaihtoehdot noudattavat suunnilleen sitä, mitä valitun brändi-imagon ja logon julkistamisen aikaan yhtiö totesikin.

"Imagon päävärien kolmikon muodostavat tiili, luovuus ja energia, eli tiilenpunainen, tummansininen ja kirkkaankeltainen", se totesi tiedotteessa.

Heti brändi-imagon julkistamisen jälkeen heräsi laaja keskustelu siitä, miksi pinkkiä ei ole mainittu väreissä. Pinkin taakse asettui näkyvästi esimerkiksi Tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Sanna Marin (sd.).

Aamulehti haastatteli Marinin, joka totesi aikovansa saada vaihtoehdon mukaan äänestykseen. Näin ei kuitenkaan käynyt laajasta uutisoinnista tai Twitter- ja Facebook-keskusteluista huolimatta.

On henkilökohtainen mielipiteeni, että mikään nykyisistä värivaihtoehdoista ei ole rohkea tai Tampereen näköinen, vaan upouudet vaunut pukeutuvat tällaisenaan tylsien värien taakse piiloon.

Miksi pinkki ei ole vaihtoehto?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: