Rollaattorilla kulkenut nainen ja poliisiajoneuvo osuivat toisiinsa mielenosoituksessa - Tampere - Aamulehti

Rollaattorilla kulkenut nainen ja poliisiajoneuvo osuivat toisiinsa mielenosoituksessa – Poliisi: "Siinä on ollut jonkinlainen kontakti"

Mielenosoitukseen osallistui yli sata ihmistä. Se lähti liikkeelle Tullinaukiolta ja päättyi Keskustorille.­

15.3.2018 11:45

Tampereella keskiviikkoiltana järjestetyssä mielenosoituksessa sattui tilanne, jossa poliisin väitettiin tönäisseen rollaattorin avulla kulkenutta kurdinaista niin, että tämä olisi kaatunut rollaattorinsa päälle.

Rikosylikomisario Ilkka Laasanen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että aamun tietojen perusteella tapauksessa ei ole kyse siitä, että poliisihenkilö olisi tönäissyt jotakuta, vaan osuma on ollut naisen ja poliisin miehistönkuljetusajoneuvon välillä.

–Miehistönkuljetusajoneuvoa on pysäköity sellaisessa vaiheessa, kun väkeä on ollut hyvin lähellä. Siinä on ollut jonkinlainen kontakti, jossa joko rollaattorilla kulkenut nainen on hiukan törmännyt auton kylkeen tai auto rollaattoriin, Laasanen kuvailee.

Laasasen mukaan on vaikea sanoa, onko auto liikkunut tilanteessa.

–Kontakti on ollut kuitenkin niin vähäinen, ettei nainen kaatunut.

Ei toistaiseksi rikosilmoitusta

Laasasen mukaan tapauksesta ei ollut ainakaan torstaiaamuun mennessä tehty rikosilmoitusta. Poliisi on kirjannut tapahtuneesta niin sanotun s-ilmoituksen, eli sekailmoituksen, jossa tapahtuma tuodaan esille.

–Ainakaan tässä vaiheessa kukaan ei ole väittänyt poliisin syyllistyneen mihinkään lainvastaiseen. Jos joku näin väittää tai siltä alkaa näyttää, siinä on asianmukainen prosessi, jolla asia tutkitaan.

Yli sata ihmistä osoitti keskiviikkoiltana mieltään kurdien puolesta ja Turkkia vastaan Tampereen keskustassa. Mielenosoitus lähti liikkeelle iltakuuden jälkeen Tampereen Tullinaukiolta ja päättyi Keskustorille. Torstaiaamun tietojen mukaan poliisille ei tehty mielenosoituksesta etukäteisilmoitusta. Mielenosoitukseen osallistui sekä maahanmuuttajia että kantasuomalaisia.

Paikalla oli runsaasti poliiseja. Poliisi ajoi autoillaan kulkueen keulilla ja hännillä, ja valvoi sen menoa kadun vieriltä. Paikalla oli myös jalan liikkeellä useita joukkojen hallintaan erikoistuneita poliiseja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?