Tampereella järjestetyssä mielenosoituksessa epäillään tapahtuneen pahoinpitely - Tampere - Aamulehti

Tampereella järjestetyssä mielenosoituksessa epäillään tapahtuneen pahoinpitely – Myös järjestämisen luvallisuutta selvitellään

Tampereella järjestetyssä mielenosoituksessa sattui välikohtaus. Yksi ihminen otettiin kiinni rikosperusteisesti ja kolme poliisilakiperusteisesti.­

15.3.2018 10:15

Tampereella järjestettiin keskiviikkoiltana kurdeja tukeva mielenosoitus, johon poliisin arvion mukaan osallistui yli sata ihmistä. Mielenosoituksessa sattui välikohtaus, jonka seurauksena yksi ihminen otettiin rikosperusteisesti kiinni. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Rikosylikomisario Ilkka Laasanen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että kiinniotettu kuulusteltiin illalla.

–Tämänhetkisen tietoni mukaan kyse oli siitä, että joku mielenosoitukseen osallistuneista oli heittänyt toista henkilöä jollakin astalolla. Tarkempia yksityiskohtia en tiedä, Laasanen sanoo.

Kaikki kiinniotetut vapautettu

Mielenosoituksen tapahtumiin liittyen otettiin kiinni kolme muutakin ihmistä. Laasasen mukaan heidät otettiin kiinni poliisilakiperusteisesti.

–Poliisilaki mahdollistaa ottamaan henkilön kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi eli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden suojaamisen tarkoituksessa. Häiriökäyttäytyminen on ollut tilaisuuteen nähden sopimatonta, ja siinä poliisi on ottanut henkilöt vähäksi aikaa kiinni, Laasanen kuvaa.

Kaikki kiinniotetut ovat päässeet vapaaksi.

Jäikö ilmoitus tekemättä poliisille?

Mielenosoitukseen liittyen tutkitaan myös sitä, onko kokoontumislakia rikottu. Mielenosoituksesta olisi pitänyt tehdä ennakkoon ilmoitus poliisille.

–Sitä nyt tutkitaan, onko ilmoitusta tehty. Ainakaan eilisen illan tietojen perusteella ei ollut. Siinä on silloin rikkomus tapahtunut ja kokoontuminen on laiton, Laasanen sanoo.

Kokoontumislain rikkomisesta on seurauksena sakkorangaistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?