Hatanpään terveysasemalla toimii iltaisin ja viikonloppuisin kiirevastaanotto - Tampere - Aamulehti

Tiesitkö tästä päivystysnumerosta? Acuta ei ole Tampereen ainoa paikka, jossa saa kiireesti hoitoa: "Kannattaa aina soittaa, ennen kuin lähtee ensiapuun omin päin"

Acutassa on viime viikkoina ollut äärimmäisen vilkasta, kun influenssakauden huippuviikot ovat pitäneet Pirkanmaata otteessaan.

10.3.2018 17:07

Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiavussa Acutassa on viime viikkoina ollut äärimmäisen vilkasta, kun influenssakauden huippuviikot ovat pitäneet Pirkanmaata otteessaan. Acuta ei kuitenkaan ole Tampereella ainoa paikka, josta flunssapotilas voi saada kiireellistä apua.

Iltaisin ja viikonloppuisin kiireelliseen hoidontarpeenarviointiin voi päästä myös Hatanpään terveysasemalle, jossa on toiminut viime kesästä lähtien kiirevastaanotto.

Vastaanottotoiminnan apulaisylilääkäri Jukka Karjalainen Tampereen kaupungilta kertoo, että kiirevastaanoton toiminta vastaa sitä työtä, mitä terveysasemilla tehdään päivisin.

Kiirevastaanoton lääkäri- ja hoitaja-ajat jaetaan terveyspalvelujen neuvonnan puhelinnumerosta, jossa ammattilainen tekee soiton perusteella arvion hoidontarpeesta. Kiirevastaanotolle saa ajan aina samalle päivälle

–Kiirevastaanotto ei ole mikään päivystyspoliklinikka, jonne voisi mennä omin päin, tai että sinne tuotaisiin ihmisiä ambulanssilla. Kiirevastaanotolle ohjataan neuvonnasta sellaisia ihmisiä, joiden terveysongelmien uskotaan hoituvan vastaanotolla ensiavun sijaan, Karjalainen painottaa.

Apua Acutan ruuhkiin

Kiirevastaanotto sopii Karjalaisen mukaan tilanteisiin, jossa terveysongelma pitää saada mielellään saman päivän aikana arvioitua, mutta hoidontarve ei ole aivan välitön. Hoidettavien ongelmien kirjoon mahtuu influenssan lisäksi monenlaisia terveysongelmia keuhko-oireista mahakipuihin.

–Ideana on, että saisimme täällä hoidettua osan niistä ihmisistä, jotka muuten ohjautuisivat Acutaan. Näin Acutassa jää enemmän aikaa hoitaa akuutteja tapauksia.

Hatanpään terveysasemalla kiirevastaanotolle on ollut kysyntää, sillä käytännössä kaikki ajat ovat täyttyneet. Karjalainen muistuttaa, että epäselvissä tilanteissa tulisi aina soittaa terveyspalvelujen neuvontaan ennen ensiapuun lähtemistä, sillä ammattilaisen ohjeilla ongelma voi selvitä myös kotihoidolla.

–Jos tilanne on sellainen, että pystyy hetken keskustelemaan puhelimessa, niin kannattaa aina soittaa, ennen kuin lähtee ensiapuun omin päin. Siellä käy paljon ihmisiä, jotka lähetetään pienen haastattelun jälkeen kotiin tai kiireettömämpään hoitoon. Näin saadaan vähennettyä Acutan ruuhkaa monissa asioissa.

Hatanpään terveysaseman kiirevastaanotto

Kiirevastaanotto palvelee Hatanpään terveysasemalla arkisin kello 16–20 ja viikonloppuisin kello 10–16.

Kiirevastaanotolla päivystää kaksi lääkäriä ja kaksi hoitajaa.

Vastaanotolle jaetaan aikoja aina terveyspalvelujen neuvonnan kautta, jossa ammattilainen tekee arvion hoidontarpeesta. Terveyspalvelujen neuvonnan puhelinnumero on 10023.

Kiirevastaanotolle ei voi mennä ilman ajanvarausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: