Siniset pitävät ensimmäisen puoluekokouksensa Tampereella - Tampere - Aamulehti

Ei rahaa, ei puolue-elimiä – Siniset lähtee tyhjästä kohti puoluekokousta

Siniset luovuttivat tarvittavat 5000 kannattajakorttia maanantaina oikeusministeriölle. Puolueen ensimmäinen puoluekokous pidetään kahden–kolmen kuukauden kuluttua Tampereella, kansanedustaja Tiina Elovaara (oik.) sanoi Aamulehdelle.

16.10.2017 14:53

Sinisen puolueen ensimmäinen puoluekokous pidetään kahden–kolmen kuukauden kuluttua Tampereella. Puolue toimitti tarvittavat 5000 kannattajakorttia oikeusministeriöön maanantaina

Sinisten johtoryhmään kuuluva kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo, että kortteja kerättiin pääosin elo–syyskuun aikana, ja niitä kertyi kaikkiaan 5200–5300.

–Tahti kiihtyi koko ajan. Jouduimme keräämään kannattajakortteja reilusti enemmän kuin vaadittavan määrän, koska varmasti joukossa on sellaisiakin, jotka hylätään

Elovaaran mukaan puolueen rekisteröimiseen menee kuukausi tai kaksi.

–Voi olla, että emme ehdi pitää kokousta ennen joulua, mutta minulla on toive, että ehdimme pitää kokouksen tämän vuoden puolella.

Kokouksesta ei tule suurta spektaakkelia. Elovaaran mukaan jäsenhakemuksia voi jo lähettää.

–Emme tule näkemään perinteistä isojen puolueiden kokousta, vaan tiiviimmän. Mutta katsotaan, kuinka paljon jäsenhakemuksia ehtii tulla.

Entä jos kaikki 5000 kannattajakortin allekirjoittanutta liittyisivät puolueeseen?

–Sitten onkin hurjaa. Jos kävisi niin, että porukkaa lähtisi nopeasti paljon liikkeelle, se aiheuttaisi kyllä järjestelypaineita. Tilannehan on, että olemme lähteneet tyhjästä: valmista puolueorganisaatiota ei ole, eikä rahoitusta juurikaan. Jos paikalle tulee sen verran ihmisiä, että saamme järjestäydyttyä, se on jo hyvä.

Puoluekokous järjestetään Tampereella, mutta tarkka paikka ei ole vielä selvillä.

Puolue ei aio asettaa omaa presidenttiehdokasta.

–Tällä aikataululla ei ole mahdollisuutta asettaa omaa ehdokasta, mikä on valitettavaa. Mutta tämä on todellisuus, jossa tällä hetkellä olemme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut