Löytötavaroiden huutokaupassa oli tarjolla myös tamperelaisen kaupunkipyöräpalvelu Easybiken pyörä – se lähti Nokialle viettämään mökkielämää - Tampere - Aamulehti

Löytötavaroiden huutokaupassa oli tarjolla myös tamperelaisen kaupunkipyöräpalvelu Easybiken pyörä – se lähti Nokialle viettämään mökkielämää

Kävimme katsomassa Tampereella poliisin järjestämän löytö- ja takavarikkotavaran huutokaupan tunnelmia.

Nokialta tullut Asta Ylijoki, 68, löysi huutokaupasta Easybiken pyörän uudeksi menopeliksi mökille. Pyörästä Ylijoki joutui pulittamaan 70 euroa.

16.5.2019 17:59

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisi piti Sorinaukiolla torstaina löytö- ja takavarikkotavara huutokaupan. Poliisilaitoksella on tapana järjestää huutokaupat syksyisin ja keväisin. Kävimme paikalla katsomassa tunnelmia.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana huutokaupattavaksi tuli Hervannassa toimivan Easybiken pyörä.

Löytötavaralaki edellyttää, että löytötavaroista ilmoitetaan löytäjälle tai ne toimitetaan poliisille. Löytötavaran omistajalla on oikeus saada löytötavaransa takaisin, jos hän maksaa löytäjälle löytöpalkkion ja korvaa löydön aiheuttamat kustannukset. Palkkio on 10 prosenttia esineen arvosta. Korvaus kustannuksista on viisi prosenttia esineen arvosta, kuitenkin enintään 17 euroa.

Jos löytötavaran omistaja ei nouda omaisuuttaan kolmen kuukauden kuluessa, siirtyy tavara löytäjälle. Mikäli löytäjäkään ei nouda tavaraa kolmessa kuukaudessa, siirtyy löytötavara valtion omistukseen. Valtiolle siirtyneet löytötavarat huutokaupataan, otetaan valtion käyttöön tai hävitetään.

Päätimme soittaa Easybikelle

Yrityksen projektimanagerin Sen Linin mukaan Easybike kadotti yhden pyöristään viime vuonna. Poliisi pian ilmoitti saaneensa yrityksen pyörän haltuunsa.

– Tuli yllätyksenä, että pyörämme huutokaupattiin. Meillä oli vaikeuksia selvittää, mistä voimme noutaa pyörän. Olimme ehkä saaneet väärän numeron, kertoo Lin.

Easybiken kaikissa pyörissä on GPS-paikantimet. Viime vuonna yritys kuitenkin huomasi, että paikantimista saattaa loppua virta, jolloin pyörä saattaa ”kadota”.

– Uudistimme tänä vuonna pyöriämme, joten toivottavasti meidän pyörämme eivät enää päädy poliisin huutokauppaan.

Myynnissä paljon pyöriä

Hannu Kankaanpäälle mukaan tarttui Tunturi-merkkinen maastopyörä. Pyörä maksoi 55 euroa.

Hannu Kankaanpää kertoi olevansa löytö- ja takavarikkotavara huutokaupan vakiokävijä. Kankaanpäällä on ollut tapana käydä huutokaupassa melkein joka vuosi. Mukaan on yleensä tarttunut lähinnä pyöriä. Muutamana viime vuotena hän ei ole kuitenkaan ennättänyt paikalle.

– Naisten pyörän ajattelin tämän lisäksi vielä ostaa. Voi sieltä ehkä jotain muutakin tarttua mukaan.

Kalle Oinaan matkaan lähti maastonvihreä Jopo. Pyörä vaihtoi omistajaa 150 eurolla.

Kalle Oinas päätti hyödyntää työpaikan ruokatauon, ja saapui paikalle metsästämään Jopoa. Oinas kertoi katsoneensa Aamulehden suoraa lähetystä viime syksyn huutokaupasta. Hän huomasi siellä menneen kaupaksi muutaman Jopon ja päätti tällä kertaa tulla itsekin kokeilemaan onneaan.

Pyörän on tarkoitus mennä perheen käyttöön.

– Vaimokin tuota suoraa lähetystä tänään katsoi. Heti tuli viestiä, että oli mun äänen huudosta tunnistanut.

Riku Rinta-Könnä huusi itselleen 205 eurolla säkillisen työkoneita.

Riku Rinta-Könnällä oli aavistus, että huutokaupassa saattaisi tänään olla tarjolla työkoneita. Ensimmäistä kertaa löytö- ja takavarikkotavaran huutokaupassa ollut Rinta-Könnä onnistuikin ostamaan itselleen kasillisen erilaisia työkoneita.

– Täältä löytyy Makitan sirkkeliä, akkuja ja sen sellasta.

Huutokaupan omituisin tavara tänä vuonna lienee olleen lehtipuhallin.

Huutajia oli paikalla kymmenittäin.

Polkupyörien lisäksi tarjolla oli muun muassa kotiteatterijärjestelmä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut