Black Lives Matter -tukimielenosoitus Tampereella 7.6. - Tampere - Aamulehti

Tampereella sunnuntaina mielenosoitus rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan

Tukimielenosoituksen järjestäjät kehottavat osallistujia pitämään huolta turvaväleistä ja tarjoavat osallistujille käsidesiä. Hengitystieoireisia pyydetään pysymään kotona.

Ihmiset eri puolilla maailmaa ovat nousseet osoittamaan tukensa Black Lives Matter -liikkeelle ja protestoimaan rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan. Kuvan mielenosoitus on Pariisista tämän viikon tiistailta.

3.6.2020 20:22

Aamulehti

Tampereella järjestetään tulevana sunnuntaina 7. kesäkuuta tukimielenosoitus Black Lives Matter -liikkeelle.

Kyseessä on Yhdysvalloista maailmalle levinnyt liike, joka vastustaa rasismia ja poliisiväkivaltaa.

Tukimielenosoitus järjestetään Keskustorilla sunnuntaina kello 15–17.

Sisä-Suomen poliisille ei ollut tiistaiaamupäivään mennessä tullut tietoa mielenosoituksesta. Järjestäjät ilmoittavat, että tukimielenosoitus on rauhanomainen ja poliittisesti sitoutumaton.

Koronatilanteen vuoksi mielenosoituksen järjestäjät ohjeistavat osallistujia pitämään huolta 1,5 metrin turvaväleistä ja käsihygieniasta. Paikalla on tarjolla käsidesiä.

Poliisi käski Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksen lopetettavaksi liiallisen väkimäärän takia

Järjestäjät suosittelevat myös suojamaskin pitämistä. Kaikkia, joilla on edes lieviä hengitystieoireita, kehotetaan jäämään kotiin.

Järjestäjien mukaan mielenosoitukseen voi osallistua enintään 50 henkeä.

Viimeaikaiset mielenosoitukset ja sosiaalisessa mediassa levinnyt kampanjointi liittyvät tummaihoisen George Floydin kuolemaan Minneapolisin kaupungissa Minnesotan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Floyd sai surmansa pidätystilanteessa viime viikon maanantaina 25. toukokuuta, kun valkoihoinen poliisi painoi polvellaan miehen niskaa useiden minuuttien ajan.

Kuolinsyytutkimuksissa todettiin, että Floydin kuolema johtui henkirikoksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut