Fazerin myymälä­leipomoiden muutos­neuvottelut päättyivät

Yhtiö aikoo mukauttaa myymäläleipomo-organisaatiotaan.

| Päivitetty

STT

Fazer Leipomot kertoo saaneensa päätökseen sen myymäläleipomoita koskevat muutosneuvottelut.

Fazer on suunnitellut muutoksia, joilla myymäläleipomo-organisaatio ja sen toimintatavat mukautettaisiin nopeasti kasvaneeseen liiketoimintaan ja ulkoisen toimintaympäristön muutoksiin.

Muutosneuvottelujen piirissä oli 660 ihmistä. Tiedotteen mukaan muutokset voisivat johtaa irtisanomisiin, jos keskusteluissa ei päästä sopimukseen uusista työsopimuksen ehdoista, jos jollain paikkakunnalla on liiketoiminnan sopeuttamistarvetta tai jos muuta työtä ei löytyisi.

Maaliskuussa Fazer kertoi, että muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Fazer Leipomot kertoi maaliskuussa myös toisista muutosneuvotteluista, joiden piirissä oli yhteensä yli 200 Lahden leipomon työntekijää ja osa toimihenkilöistä. Lahden leipomoon suunnitellaan uuden ruisleipälinjan rakentamista, minkä myötä Lahdessa olevien tuotantolinjojen lukumäärä vähenisi.

Näiden muutosneuvottelujen päättymisen myötä Fazer kertoi, että enintään 49 työntekijän työsuhde päättyy ensi vuonna.

Täsmennys 24.5.2023 kello 19.51: Otsikossa oli aiemmin maininta siitä, että enintään 49 työntekijän työsuhde päättyy ensi vuonna. Fazerilla käytiin kahdet erilliset muutosneuvottelut, joista toisissa kerrottiin, että ne voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen. Vain toisten muutosneuvottelujen osuus oli enintään 49 työntekijää. Maininta 49 työntekijästä on poistettu otsikosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut