Nokian Raskaat Renkaat lomauttaa työntekijöitään kesäkuusta lähtien enintään kolmeksi kuukaudeksi

Muutosneuvottelut kestivät viikon. Toimitusjohtaja Manu Salmen mukaan työntekijöiden ja työnantajan välillä ei ollut kitkaa neuvotteluiden aikana.

Nokian Raskaat Renkaat sopeuttaa tuotantoaan heikentyneen kysynnän vuoksi. Arkistokuva Nokian-tehtaalta vuodelta 2017.

Aamulehti

Nokian Raskaat Renkaat lomauttaa työntekijöitään tämän vuoden aikana enintään kolmeksi kuukaudeksi. Yhtiö sopeuttaa tuotantoaan renkaiden heikentyneen kysynnän vuoksi.

Viime viikolla Nokian-tehtaalla alkaneet muutosneuvottelut päättyivät maanantaina 15. toukokuuta. Neuvottelutulos mahdollistaa tehtaan kaikkien noin 160 henkilön lomautukset enintään 90 päiväksi vuoden 2023 aikana.

”Emme pyri siihen, että kaikkia lomautetaan. Se on kuitenkin mahdollista, jos tilanne vaatii. Sopeutamme varastoja tässä kohtaa ja lomautamme mahdollisimman vähän”, Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja Manu Salmi sanoo Aamulehdelle.

Lomautukset alkavat kesäkuussa. Koko henkilöstöä ei lomauteta kerralla, vaan tehdas pyörii ympäri vuorokauden myös jatkossa. Osaa tuoteryhmistä ei kuitenkaan tehdä lomautusten aikana ollenkaan. Salmi ei kommentoi sitä, kuinka paljon tehtaan kapasiteetti laskee tai mitä tuotteita jää tekemättä.

Alun perin muutosneuvotteluiden piti kestää kaksi viikkoa, mutta valmista tuli viikossa.

”Sekä työnantaja että työntekijäpuoli olivat ratkaisuhakuisia ja ymmärsivät tilanteen hyvin. Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen. Ei ollut minkäänlaista kitkaa asiassa.”

Raskaat Renkaat valmistaa erikoisrenkaita kuorma-autoihin ja raskaalle teollisuudelle. Lähes kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla.

Tausta

Nokian Raskaat Renkaat oy

Kehittää ja valmistaa erikoisrenkaita: metsäkonerenkaiden lisäksi satama- ja kaivosrenkaat, renkaat kuorma-autoihin ja busseihin, maatalouskoneiden erikoisrenkaat sekä muiden työkoneiden renkaat muun muassa teollisuuteen, maansiirtoon ja tienhoitoon.

Lähes kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla. Kuorma-autojen ja linja-autojen renkaat suunnitellaan Nokialla ja valmistetaan EU:ssa.

Kaksi toimipistettä Nokialla: tehdas ja tuotekehitys Pirkkalaistiellä ja testikeskus Nosturikadulla. Nokian Renkaiden työkoneiden vanteet valmistetaan Nastolassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut