WSJ: Twitterin uudeksi toimitusjohtajaksi tarjolla mediajätin mainosjohtaja

Elon Musk aikoo jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja teknologiajohtajana.

Elon Musk tviittasi eilen palkanneensa uuden toimitusjohtajan Twitterille.

| Päivitetty

Viestipalveluyritys Twitterin uudeksi toimitusjohtajaksi on Wall Street Journalin mukaan tarjolla mediayhtiö NBCUniversalin mainosjohtaja Linda Yaccarino. Lehden mukaan Yaccarino neuvottelee parhaillaan pestistä nykyisen toimitusjohtajan, miljardööri Elon Muskin kanssa.

Musk tviittasi aiemmin palkanneensa uuden toimitusjohtajan Twitterille, mutta ei paljastanut henkilön nimeä. Musk kertoi tämän olevan nainen ja aloittavan tehtävässä noin kuuden viikon päästä.

Yaccarino on työskennellyt NBCUniversalin palveluksessa kymmenen vuoden ajan ja Wall Street Journalin mukaan hänet tunnetaan tiukkana neuvottelijana, jolla on hyvät suhteet mainosalaan.

Musk aikoo itse jatkaa Twitterin hallituksen puheenjohtajana ja teknologiajohtajana. Muskista tuli Twitterin pääomistaja ja toimitusjohtaja viime vuonna. Joulukuussa hän tiedusteli Twitter-kyselyssä, pitäisikö hänen erota toimitusjohtajan paikalta. Kyselyyn vastanneista 17 miljoonasta Twitter-tilistä yli 57 prosenttia äänesti Muskin eron puolesta. Musk sanoi tämän jälkeen jättävänsä toimitusjohtajan paikan heti, kun löytää seuraajan, joka on hänen omien sanojensa mukaan riittävän hölmö ottamaan tehtävän vastaan.

Teslan suursijoittajat kyllästyivät Muskin puuhasteluun

Muskin tempoileva toiminta Twitterin omistajana on kerännyt runsaasti arvostelua, ja Twitterin on katsottu vieneen Muskin huomiota pois hänen muista yhtiöistään Teslasta ja SpaceX:stä. Teslan suuromistajat ovat tiukkaan sävyyn vaatineet Muskia keskittymään sähköautoyhtiön johtamiseen. Teslan pörssikurssi kääntyi nousuun Muskin ilmoituksen jälkeen.

Twitterin tuloksen ennakoidaan putoavan tänä vuonna selvästi viime vuoteen nähden. Monet suuret mainostajat karttavat nykyään Twitteriä mainosalustana sen jälkeen, kun Musk totaalisen sananvapauden nimissä vähensi moderointia ja rajoituksia vihapuheelle.

Mainostulot ovat ennen Muskin valtakautta edustaneet lähes 90:tä prosenttia Twitterin liikevaihdosta. Sadasta suurimmasta silloisesta mainostajasta 37 ei käyttänyt tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtään rahaa Twitter-mainontaan. 24 vähensi mainostustaan 80 prosenttia tai enemmän, kertoo Wall Street Journalin siteeraama analyysiyhtiö Sensor Tower.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut