EU:n yleinen tuomioistuin kumosi päätöksen Lufthansan tukipaketista

Lufthansa on jo maksanut koronapandemian vuoksi myönnetyn tuen takaisin.

Euroopan suurimpiin lentoyhtiöihin lukeutuva Lufthansa sai kuuden miljardin euron tukipaketin vuonna 2020, kun koronapandemia pysäytti maailmanlaajuisen lentoliikenteen.

EU:n yleinen tuomioistuin on kumonnut Euroopan komission päätöksen, jolla se hyväksyi Saksan usean miljardin euron tukipaketin lentoyhtiö Lufthansalle koronaviruspandemian aikana.

Tuomioistuin perusteli päätöstä sillä, että komissio teki useita virheitä. Komissio voi edelleen valittaa päätöksestä Euroopan unionin tuomioistuimeen.

Euroopan suurimpiin lentoyhtiöihin lukeutuva Lufthansa sai kuuden miljardin euron tukipaketin vuonna 2020, kun koronapandemia pysäytti maailmanlaajuisen lentoliikenteen. Yhtiö kuitenkin maksoi rahat takaisin jo seuraavana vuonna, kun koronarajoituksia kevennettiin ja matkailu elpyi. Saksan hallitus myi viimeisen omistusosuutensa Lufthansasta viime vuonna.

Tukipäätöksestä olivat valittaneet Lufthansan kanssa kilpailevat lentoyhtiöt Ryanair ja Condor.

Tuomioistuimen mukaan komission päätöksessä oli virheellistä muun muassa arvio siitä, ettei Lufthansa olisi voinut saada tarvitsemaansa määrää markkinaehtoista rahoitusta. Lisäksi järjestelyyn sisältyi erilaisia sitoumuksia, jotka eivät varmistaneet tehokkaan kilpailun toteutumista.

Euroopan komissio ei reagoinut heti päätökseen. Vielä on epäselvää, onko päätöksellä vaikutuksia Lufthansaan, koska tuki on jo maksettu takaisin.

Lentoyhtiö ilmoitti analysoivansa päätöksen ennen mahdollisia jatkotoimia. Samalla se kuitenkin korosti, että "vakauttamistoimenpiteet" oli jo saatu loppuun ennen tämänpäiväistä tuomioistuinpäätöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut