Noho Partnersin alkuvuosi kaikkien aikojen paras – Tampereen MM-kisoista odotetaan taas huippumyyntiä

Noin neljännes yhtiön Suomen toimintojen liikevaihdosta tulee Tampereelta.

Tampereen Nokia-areenassa on muun muassa kolme Nohon pyörittämää Friends & Brgs -hampurilaisravintolaa.

STT, Aamulehti

Ravintolakonserni Noho Partners kasvatti tammi–maaliskuussa liikevaihtoaan ja liikevoittoaan tuntuvasti. Liikevaihto kasvoi 57 prosenttia 76 miljoonaan euroon samalla, kun liikevoitto nousi 5,9 miljoonaan. Vuosi sitten, kun koronarajoitukset vielä vaikuttivat ravintolaliiketoimintaan, vastaavaan aikaan kertyi liiketappiota 1,3 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Aku Vikström totesi, että yhtiö ei ole koskaan ennen saavuttanut yhtä vahvaa tulosta ensimmäisellä vuosineljänneksellä, joka on kausiluonteisesti ravintola-alalla heikoin. Kyseessä oli samalla neljäs peräkkäinen vuosineljännes, jonka aikana kannattavuus parani.

Vikströmin mukaan näkymät ovat hyvät myös jatkoa ajatellen, vaikka kuluttajien ostovoima on heikentynyt ja kustannukset nousseet. Noho Partners laskee sen varaan, että ravintolapalveluiden kysyntä on vähemmän altista suhdanteille kuin muut palvelu- ja vähittäiskaupan toimialat.

Noho Partners arvioi saavuttavansa tänä vuonna yhteensä yli 350 miljoonan euron liikevaihdon ja noin yhdeksän prosentin liikevoittomarginaalin ravintolaliiketoiminnassaan.

Tampere vetää

Noho Partners näkyy vahvasti myös Tampereen ravintolamaailmassa. Noin neljännes yhtiön Suomen toimintojen liikevaihdosta tulee Tampereelta. ”Meillä on Tampereella iso portfolio erilaisia ravintoloita, ja kaikki toimii ihan hienosti. Markkina vetää, ja turisteja liikkuu kaupungissa. Tampereen vetovoima on tällä hetkellä hyvä myös tapahtumien näkökulmasta”, Nohon varatoimitusjohtaja Jarno Suominen sanoo.

Noho Partners vastaa Tampereen Nokia-areenan ravintolatoiminnasta. Viime keväänä jääkiekon MM-kisat siivittivät yhtiön toukokuun tuloksen ennätyslukemiin. Pelkästään olutta myytiin kisojen aikana 100 000 litraa. Odotukset ovat nytkin kovat. ”Odotamme tietysti vähän vastaavanlaista myyntiä. Viime vuonna oli tosin patoutunuttakin kysyntää, koska oli ensimmäiset MM-kisat kolmeen vuoteen, joihin yleisö pääsi paikalle.”

Ravintolajätti omistaa Tampereella myös useita muita ravintoloita ja yökerhoja, kuten Bodega Saludin, Masu Asian Bistron, Pyynikin Brewhousen, Ilona viihdemaailman sekä Paapan kapakan. Noho ilmoitti huhtikuussa ostaneensa myös saunaravintola Kuuman, jonka omistus siirtyy Noholle kesäkuun alussa.

Kaikkiaan konserni omistaa noin 250 ravintolaa. Suomen lisäksi sillä on toimintaa myös Norjassa ja Tanskassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut