”Toistuvat rikkeet kertovat välinpitämättömyydestä” – Tamperelaiselle isännöintiyritykselle kolme varoitusta

Ylöjärvellä ja Parkanossa sijaitsevat taloyhtiöt kantelivat rikkomuksista Isännöintiliittoon, joka antoi isännöintiyritykselle varoituksia.

Isännöintiliitto arvioi tamperelaisen isännöintiyrityksen toimineen hyvän isännöintitavan vastaisesti. Liitto julkisti päätökset varoittavana esimerkkinä.

Aamulehti

Tamperelainen isännöintiyritys Kiinteistöjuridia oy on saanut kolme varoitusta isännöintialan eettisten sääntöjen rikkomisesta. Varoitukset antoi Isännöintiliitto. Kiinteistöjuridia on liiton jäsenyritys.

Kiinteistöjuridian asiakastaloyhtiöt olivat kannelleet rikkomuksista Isännöintiliitolle alan valvontamenettelyn perusteella.

Asiakastaloyhtiöt Asunto oy Pärteeninpuisto ja Asunto oy E-talot sijaitsevat Parkanossa ja Asunto oy Ylöjärven Mettistön Kruunu Ylöjärvellä.

Isännöintiliitto toteaa Kiinteistöjuridian toimineen kokonaisuutena arvioiden hyvän isännöintitavan vastaisesti. Isännöintiliitto perustelee antamistaan varoituksista tiedottamista sillä, että päätösten julkaiseminen toimii varoittavana esimerkkinä.

”Virheitä voi sattua, mutta toistuvat rikkeet kertovat välinpitämättömyydestä, ja sellaisen toiminnan haluamme kitkeä pois alalta”, toteaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva tiedotteessa.

”Piittaamatonta”

Suomen isännöintiliitto ry toteaa, että ”kantelut yhdessä osoittavat isännöintiyrityksen toimineen piittaamattomasti”.

Isännöintiliiton hallitus julkaisi kanteluista tehdyt päätöspöytäkirjat, joihin on kirjattu myös liiton tekemät johtopäätökset. Pöytäkirjoista käy ilmi monia Kiinteistöjuridia oy:n rikkeitä.

Liiton mukaan yritys on muun muassa vastannut asunto-osakeyhtiön hallituksen selvityspyyntöihin puutteellisesti ja lähettänyt virheellisiä laskuja ja sitten korjannut niitä kuukausien viiveellä. Kun asiakkaat ovat kysyneet hintojen ja laskujen perusteita, kyselyihin ei ole vastattu. Lisäksi autopaikkamaksujen perimisessä ja taloyhtiön sähkölaskujen maksamisessa on ollut ongelmia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut