Nokian Raskaat Renkaat lomauttaa työntekijöitä Nokialla – renkaiden kysyntä heikentynyt

Sopeutustoimet on suunniteltu hoidettaviksi lomautuksin sekä lyhennetyin työajoin.

Muutosneuvottelut koskevat 160 tehtaan työntekijää, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

| Päivitetty

Aamulehti

Nokian Raskaat Renkaat oy käynnistää muutosneuvottelut Nokialla sijaitsevalla tehtaallaan. Muutosneuvottelut koskevat 160 tehtaan työntekijää, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Muutosneuvotteluiden syyksi yhtiö mainitsee markkina- ja kysyntätilanteen. Yhtiö on alustavasti suunnitellut lomauttavansa tuotannon työntekijöitään tuotannollisin ja taloudellisin syin enintään 90 päiväksi vuoden 2023 aikana.

Muutosneuvottelut kestävät kaksi viikkoa.

Raskaat Renkaat valmistaa erikoisrenkaita kuorma-autoihin ja raskaalle teollisuudelle. Lähes kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla.

Raskaiden Renkaiden pääluottamushenkilö Mika Lehmusvirta sanoo, että kutsu muutosneuvotteluihin oli ennakoitavissa.

”Venäjän sodan tilanteesta johtuen asiakkaillamme on ollut vaikeuksia saada komponentteja omiin koneisiinsa. Komponenttipula ei koske pelkästään meidän asiakkaitamme, vaan näkyy myös uusissa henkilöautoissa”, Lehmusvirta sanoo.

Lehmusvirta sai tietää muutosneuvotteluista itsekin vasta tiistaina iltapäivällä.

Toimitusjohtaja: kysyntä heikkoa

Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja Manu Salmen mukaan yritykset investoivat tällä hetkellä varovasti ja renkaiden kysyntä on heikentynyt viime syksystä lähtien.

”Teemme kuitenkin täysillä renkaita Nokialla, joten meidän on pakko sopeuttaa tuotantoamme väliaikaisesti.” Salmen mukaan ennusteet tulevaisuudesta ovat sumuisia, mutta hän uskoo, että käänne parempaan tulee varmasti.

Irtisanomisia ei ole luvassa. Salmen mukaan on tärkeä pitää omista koulutetuista ja kokeneista työntekijöistä tiukasti kiinni.

”Kovin herkästi emme lähde irtisanomislinjalle. Pyrimme saamaan varastotilanteen hallintaan muilla keinoilla.”

Tausta

Nokian Raskaat Renkaat Oy

400 työntekijää kahdessa tai kolmessa vuorossa.

Tehdas tuottaa 450 raskasta rengasta vuorokaudessa.

Kehittää ja valmistaa erikoisrenkaita: metsäkonerenkaiden lisäksi satama- ja kaivosrenkaat, renkaat kuorma-autoihin ja busseihin, maatalouskoneiden erikoisrenkaat sekä muiden työkoneiden renkaat muun muassa teollisuuteen, maansiirtoon ja tienhoitoon.

Lähes kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla. Kuorma-autojen ja linja-autojen renkaat suunnitellaan Nokialla ja valmistetaan EU:ssa.

Nokialla on kaksi toimipistettä: tehdas ja tuotekehitys Pirkkalaistiellä ja testikeskus Nosturikadulla. Nokian Renkaiden työkoneiden vanteet valmistetaan Nastolassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut