Valmet laajentaa tuotantoaan Tampereella – Miljoonainvestointi uusiin koneisiin

Valmet rakentaa Tampereen Hankkiossa sijaitsevaan tehtaaseen uuden kutomakoneen ja lämpökäsittelykoneen. Yhtiö ei kerro investoinnin arvoa tai sitä, palkataanko tehtaalle lisää työntekijöitä.

Valmetin puristinhuopia valmistava tehdas sijaitsee Tampereen Hankkiossa Kaukajärven kyljessä.

Aamulehti

Valmet investoi lisää Tampereen Hankkiossa Kaukajärven kyljessä sijaitsevaan tehtaaseensa. Yhtiö rakentaa tehtaaseen uuden kutomakoneen ja lämpökäsittelykoneen.

Yrittäjänkadulla sijaitsevalla tehtaalla rakennetaan tällä hetkellä uutta noin 18 miljoonaa euroa maksavaa esineulauslinjaa ja neulauskonetta. Tästä investoinnista kerrottiin elokuussa 2022.

Koneilla valmistetaan puristinhuopia, joita käytetään pehmopaperin, paperin, kartongin ja sellun valmistuksessa. Uusien koneiden myötä tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa. Asennustyöt tehtaalla ovat valmiita arviolta 2024–2025. Tehtaan tuotantokapasiteetti ei vähene töiden aikana.

Valmet ei kerro uuden investoinnin arvoa. Kerrotun investoinnin arvo on kuitenkin pienempi kuin viime vuonna kerrotta 18 miljoonan euron investointi.

Valmet ei kerro myöskään sitä, palkataanko tehtaalle lisää työntekijöitä tai sitä, kuinka paljon tehtaalla on tällä hetkellä työntekijöitä.

Valmet siirsi kuivatusviiran ja leveän suodatinkankaan tuotannon Tampereelta Portugaliin vuonna 2020. Silloin Tampereelta vähennettiin 78 työpaikkaa. Sitä ennen Tampereen Kudokset-yksikössä työskenteli noin 500 työntekijää.

Valmet tiedotti huhtikuussa, että se toimittaa ison määrän paperikonekudoksia uudelle kartonkikonelinjalle Turkin Sökeen.

Puristinhuopia on valmistettu Tampereella vuodesta 1882 lähtien muun muassa Tamfeltin ja Tampereen Verkatehtaan nimissä.

Tausta

Valmet oyj

Työntekijöitä 17 500

Liikevaihto 2022: 5,1 miljardia euroa (3,9 miljardia vuonna 2021)

Vertailukelpoinen tulos 2022: 196 miljoonaa euroa (147 miljoonaa euroa vuonna 2021)

Toimitusjohtaja Pasi Laine

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut